Справа проспекту Жукова у Харкові: чому не розглянули в апеляційному суді

Справа проспекту Жукова у Харкові: чому не розглянули в апеляційному суді

Справа проспекту Жукова у Харкові: чому не розглянули в апеляційному суді
.

Другий апеляційний адміністративний суд у Харкові ще не призначив до розгляду повторну скаргу Харківської міської ради на рішення про перейменування проспекту Григоренка на Жукова.

Про це Суспільному 14 вересня повідомила головний спеціаліст відділу по забезпеченню роботи керівництва та звернень громадян Юлія Штепа.

За її словами, 31 серпня суд сформував колегію з Олега Спаскіна, Яни П'янової та Любові Любчич. 3 вересня Спаскін подав заяву про самовідвід. Нову колегію поки не сформували і дату розгляду не призначили.

Повторну апеляційну скаргу Харківської міськради на рішення суду першої інстанції зареєстрували 25 серпня.

Що відомо

  • 19 червня 2019 року Харківська міська рада повернула проспекту Григоренка у Харкові декомунізовану назву "пр. Маршала Жукова". Низка громадян і представників політичних партій звернулася до суду з вимогою визнати рішення міськради протиправним.
  • Харківський окружний адміністративний суд визнав, що міськрада прийняла рішення в порушення процедури. 8 листопада Другий апеляційний адмінсуд скасував рішення першої інстанції і виніс нове, в якому так само визнав порушення процедури, а саме – непроведення громадських слухань. Міська рада подала касаційну скаргу.
  • 19 листопада Харківська міськрада оголосила громадські слухання в форматі "електронної консультації" на сайті міської ради.
  • Обговорення завершилося 18 грудня: кількість голосів "за" перейменування переважає. Згодом за його результатами у міськраді оприлюднили офіційний звіт.
  • 20 січня мер Харкова Геннадій Кернес розпорядився підготуватися до повторного перейменування проспекту Григоренка на Жукова.
  • 26 лютого у Харкові повторно перейменували проспект Григоренка на проспект Жукова.
  • У червні Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова за позовом, поданим ВО "Свобода".
  • На це рішення в серпні 2020 року надійшла апеляція від заступника директора юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтина Прокоп'єва, але суд її повернув на підставі п. 1 ч. 4 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства: скарга була підписана особою, яка не підтвердила свої повноваження як адвоката.
На початок