У Конотопі на Сумщині на карантин хочуть закрити школу. Де іще школярі та вчителі на самоізоляції

У Конотопі на Сумщині на карантин хочуть закрити школу. Де іще школярі та вчителі на самоізоляції

У Конотопі на Сумщині на карантин хочуть закрити школу. Де іще школярі та вчителі на самоізоляції
.

Конотопську школу №12 хочуть закрити на карантин через поширення коронавірусу серед учнів та вчителів. Про це повідомив 14 вересня Конотопський міський голова Артем Семеніхін. Також відомо, що в Сумах на карантині два класи та Путивлі - один клас.

У Конотопській школі виявили коронавірус у вчителя та в учня 10 класу, повідомив Семеніхін 14 вересня. Раніше було відомо, що на самоізоляції із цієї ж школи перебувають учні дев'ятого класу та вчителі, які в ньому викладали.

"Зараз приймається рішення, що 12 школа у нас вся закривається на карантин. Швидше за все, приймемо таке рішення. Тільки за один день у нас + 23 випадки захворювання на коронавірус", - повідомив мер Конотопа.

У цій школі навчаються більше 800 учнів.

1 вересня стало відомо, що у Сумській школі №29 на дистанційне навчання перевели один із восьмих класів та частину вчителів. До цього на самоізоляцію відправили один клас у Сумській школі №4.

Також газета "Путивльські відомості" з посиланням на Путивльське районне відділення Сумського обласного лабораторного центру повідомила про закриття одного класу у Путивльській школі №2, у якій навчаються півтисячі дітей.

За інформацією департаменту освіти, станом на 14 вересня у Сумах закриті класи у школах № 4,6,7, 9, 22, 24, 29, спеціалізованій школі, дитячому будинку імені Супруна та обласній гімназії-інтернаті для талановитих дітей. Також, хворі виявлені у Миропільському навчальному комплексі, двох школах Конотопа - № 7 та 12, Лебединській, Кролевецькій школі №2, Великочернеччинський спеціалізованій школі Сумської райради.

Що відомо

  • На Сумщині за добу коронавірус виявили у 101-ї людини, одна людина померла від ускладнень коронавірусу.
  • Із 14 вересня почало діяти нове карантинне зонування. Згідно з ним, Суми - у "помаранчевій" зоні. У "жовтій" зоні - Конотоп, Лебедин, Ромни, Білопільський, Кролевецький, Недригайлівський, С-Будський, Сумський та Тростянецький райони. Усі інші населені пункти та райони області перебувають у "зеленій" зоні.
  • Уряд продовжив адаптивний карантин до кінця листопада.
  • МОЗ опублікувало перелік гарячих ліній для відповідей на питання щодо коронавірусу.
На початок