"Коли причетна твоя сім'я — це стає особистим": британець приїхав у Рівне, щоб передати авто медикам та військовим

"Коли причетна твоя сім'я — це стає особистим": британець приїхав у Рівне, щоб передати авто медикам та військовим

Волонтер з Великої Британії Саймон Бернадж приїхав у Рівне, щоб передати вантажівку з гуманітарною допомогою та джип для військових. Згодом вантажний автомобіль переобладнають у реанімаційне авто та відправлять бойовим медикам. Іноземець вчетверте відвідує Україну.

Британець розповів Суспільному, чому для нього важливо допомагати Україні.

60-річний Саймон Бернадж розповів, що його теща — родом з України, також він має серед друзів — українців.

"Коли причетна твоя сім'я — це стає чимось особистим. Тож стає легко піклуватися не лише про одну людину, а й про цілу націю".

Саймон Бернадж
Фото: Суспільне Рівне

Вантажівку переобладнають у реанімаційний автомобіль та передадуть військовим медикам. Джип планують передати на потреби бійцям Сил спеціальних Операцій.

гуманітарна допомога з британії
Фото: Суспільне Рівне

Волонтерка Тетяна Арендарчук — мати побратима загиблого Владислава Кисіля, який служив у цьому війську. За словами жінки, джип назвали її ім'ям:

"Це ім'я уособлює всіх українських жінок, всіх українських захисниць, всіх українських мам, сестер, доньок, які моляться і чекають своїх рідних з перемогою. Машини розбиваються, вони нищаться. У нас є термобілизна, є енергетичні батончики, є приладдя для саперів, є протези й багато всього іншого".

60-річний британець возить авто на фронт
Фото: Суспільне Рівне

60-річний британець возить авто на фронт
Фото: Суспільне Рівне

Британець Саймон Бернадж відвідує Україну вчетверте. Чоловік пригадує, як вперше у червні 2022 року почав повітряну тривогу:

"Це було сюрреалістично. Повітряні тривоги були найстрашнішим для мене, я ніколи не мав такого досвіду раніше. Це як щось з фільму, як щось, що не мусило б відбуватися. Я помітив, якими сильними були в той момент люди. Ніби це було цілком нормально. Найстрашнішим було те, як це могло бути нормальним?".

Саймон Бернадж
Фото: Суспільне Рівне

Влітку 2023 року волонтер привозив автомобіль швидкої допомоги від Національної служби охорони здоров'я Сполученого Королівства, який передали для бійців на фронт. Тоді британець відвідав Краматорськ на Донеччині та бачився з військовими.

"Надзвичайно приємно було нарешті зустріти людей, яким ми допомагали, потиснути їм руки. Найпрекраснішим для мене була стійкість людей там. Ти бачиш ці руйнування... Мені здалося, що я бачу привида. Це була прекрасна жінка, вона була одягнена в рожеве, гарний рожевий діловий костюм і вигулювала маленьку білу собачку. Вони вийшли з-за будівлі, яка була зруйнована. Потім, коли я повернувся до підвалу, я подумав, наскільки красивим це було", — згадав Саймон Бернадж.

60-річний британець возить авто на фронт
Фото: Суспільне Рівне

Чоловік додав, що у Великій Британії існує спільнота людей, які допомагають Україні:

"Всі мої друзі дуже підтримують мене, починаючи з механіків, які перевіряли цей транспорт, який ми привезли. Наприклад, я знаю стареньких леді з в'язальної групи, які в'яжуть військові речі. І в цьому є відчуття спільноти".

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок