З Тернополя до Верховини: дітям передають солодощі до Дня святого Миколая

З Тернополя до Верховини: дітям передають солодощі до Дня святого Миколая

У Тернополі проводять акцію "Верховинський Миколай"
Акція "Верховинський Миколай". Фото: Суспільне Тернопіль

Тернопільські школярі, які відвідують фонд "Карітас", пакують солодощі для дітей військових, переселенців та малозабезпечених дітей з Верховини. Це акція "Верховинський Миколай".

Про це Суспільному розповіла координаторка проєктів "Карітасу" Аліна Муц.

"Я вирішив зробити хорошу справу для дітей, які постраждали від війни, в яких немає батька, наприклад. Ця тема для мене близька, в мене також нема батька. Звісно, не через війну, через інші причини. Я вирішив долучитися до цієї акції, бо треба робити милосердні справи і Бог нам за це віддячить", — каже відвідувач "Карітасу" Денис Деркач.

відвідувач "Карітасу"
Денис Деркач. Фото: Суспільне Тернопіль

Відвідувачка "Карітасу" Вікторія Пилипцьо каже, що пакунки передадуть дітям віком від трьох до 14 років.

"Цукерки кладуть по декілька в один пакетик, щоб всім дітям дісталися різні види цукерок. Є цукерки, які по одному, є цукерки які по два, по три, по п’ять".

Відвідувачка "Карітасу"
Вікторія Пилипцьо. Фото: Суспільне Тернопіль

Координаторка проєктів "Карітасу" Аліна Муц Солодощі купили за гроші, які збирали під час акцій. Їх проводили впродовж двох тижнів. За цей час зібрали 30 тисяч гривень.

"До нас звернулися жителі Верховини з проханням допомогти їм організувати акцію від святого Миколая для діток. Протягом цих двох тижнів ми мали благодійний захід. Дітки самі випікали солодощі. Після того ми продавали ці вироби дитячі. Також ми з дітками малювали шопери спільно з гімназією "Гармонія". До них ще почали долучатися діти".

Аліна Муц
Координаторка проєктів "Карітасу" Аліна Муц. Фото: Суспільне Тернопіль

"Було звернення до нас, що 400 дітей очікують на подарунки. Звісно, що ми не змогли б забезпечити таку кількість подарунків. Тому, я думаю, що з того всього, що ми будемо сортувати, ми розраховуємо на 70-80 подарунків", — говорить Аліна Муц.

подарунки дітям
Солодощі. Фото: Суспільне Тернопіль

Пакунки з солодощами дітям з Верховини передадуть сьогодні, 29 листопада.

Солодощі від "Карітасу"
Відвідувачі "Карітасу" пакують солодощі. Фото: Суспільне Тернопіль

На початок