Рівнегаз перейшов під управління "Групи Нафтогаз". Що відомо

Рівнегаз перейшов під управління "Групи Нафтогаз". Що відомо

Авто Рівнегазу
. Фото: Суспільне Рівне

Акціонерне товариство Рівнегаз перейшло під управління "Групи Нафтогаз". Воно стало 22-м облгазом в державі, якого торкнулись такі зміни.

Про це повідомили на офіційному сайті Нафтогазу. 27 листопада також стало відомо про зміни в управлінні Запоріжгазу та Чернівцігазу.

Як повідомили Суспільному в пресслужбі Рівнегазу, у газорозподільчій компанії:

  • понад 269 тис. побутових споживачів;
  • 2 226 юридичних споживачів;
  • майже 1,5 тис. працівників;
  • протяжність газопроводів: 10 200 м.

Як зазначили у Нафтогазі, особові рахунки, тарифи та реквізити на оплату послуг для споживачів залишаються незмінними.

Новий керівник Рівнегазу

27 листопада Рівнегазу призначили нового керівника — Юрія Приварського, це колишній перший заступник голови ОДА та екскерівник Рівнетеплоенерго.

Як зазначив він у телефонному коментарі Суспільному, пропозицію цієї посади обдумував недовго. Наразі, сказав, починає досліджувати стан справ:

"Для викликів нормальній людині, для такого великого підприємства, потрібно термін, щоб вникнути в роботу. Головна ціль — це забезпечення стабільної роботи цього підприємства критичної інфраструктури. Колектив — це найцінніше, що є на цьому підприємстві".

Також прокоментував процеси, які відбуваються в управлінні:

"Тільки позитивне відношення до тих змін, що держава стала власником і управителем цієї компанії".

Що відомо про зміни в галузі

Як повідомляє видання "Інтерфакс-Україна", наприкінці травня 2022 року за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) суд передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних і міських операторів газорозподільних систем.

"Нафтогаз України" у вересні 2022 року зареєстрував ТОВ "Газорозподільні мережі України" ("Газмережі"), основним видом діяльності якого зазначено розподіл газу через місцеві (локальні) трубопроводи", — пише "Інтерфакс-Україна".

Кабінет Міністрів Постановою №1335 від 25 листопада 2022 року передав в експлуатацію "Газмережам" державні газорозподільні мережі.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок