Збитків на мільйон. На озері Біле на Херсонщині затримали браконьєра

Збитків на мільйон. На озері Біле на Херсонщині затримали браконьєра

Незаконні знаряддя лову, Херсонщина
Раколовки та сітки, які виявили поліцейські на Білому озері, Херсонщина, 27 листопада 2023 р. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram

Водні поліцейські під час чергового рейду на озері Білому в Національному природному парку "Нижньодніпровський" в Херсонській області виявили чоловіка, який незаконно ловив рибу та раків.

Про це в Telegram повідомила поліція Херсонської області.

Для лову він використовував раколовки. Під час перевірки у правопорушника вилучили шість таких знарядь загальною довжиною 30 метрів, а також карасів, тарань, сомів, щук та раків. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі становить майже 600 тисяч гривень, йдеться в повідомленні.

Згодом у водоймі правоохоронці виявили ще сім браконьєрських сіток загальною довжиною 405 метрів та сім раколовок довжиною 63 метри. В них риби на понад 400 тисяч гривень, повідомили в поліції.

За даними фактами поліцейські відкрили кримінальне провадження та встановлюють інших осіб причетних до браконьєрства.

Раніше у поліції повідомили, що працівники сектору поліцейської діяльності на воді 25 жовтня 2023 року виявили у воді акваторії Національного природного парку "Нижньодніпровський" браконьєрські знаряддя лову. В сітках знайшли понад 400 одиниць риби різних видів.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок