Евакуацію дітей з населених пунктів Куп'янського району, що перебувають під постійними обстрілами, завершили — поліція

Евакуацію дітей з населених пунктів Куп'янського району, що перебувають під постійними обстрілами, завершили — поліція

примусова евакуація дітей з куп'янського району
Евакуація дітей з Куп'янщини, Харківська область, листопад 2023 року. Фото: Нацполіція

Поліцейські та волонтери завершили примусову евакуацію дітей з 10 населених пунктів Куп'янського району. Усього з 3 по 26 листопада вивезли 296 дітей.

Про це повідомили у Національній поліції у Харківській області.

"З території Кіндрашівської громади вивезли 31 дитину, з Куп'янської громади (лівий берег) — 182 дитини, з Курилівської громади — 83 дитини", — йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що за прописками на території Курилівської громади ще є дві дитини: 5- та 11-річна дівчинки. Однак, за адресою проживання дітей немає. За попередньою інформацією поліцію, вони з матір'ю виїхали з території району.

Що відомо про евакуацію з Куп'янського району після часткового звільнення

У листопаді 2022 року жителям деокупованої Куп'янської громади запропонували евакуюватися у зв'язку з обстрілами та проблемами з комунікаціями.

На початку березня в Куп'янській та Курилівській громадах почали обов'язкову евакуацію дітей та маломобільних людей. Таке ж рішення щодо всіх груп населення ухвалили стосовно десяти населених пунктів Вільхуватської громади, усієї Дворічанської та Петропавлівської громад.

9 серпня в районі оголосили обов'язкову евакуацію з усіх громад, окрім Великобурлуцької та Шевченківської. Станом на 11 серпня з Куп'янська та сусідніх сіл і селищ планували примусово евакуювати близько 800 дітей.

Впродовж місяця з району вивезли 700 людей, 4 тисячі написали відмови від евакуації.

Про те, що з 10 населених пунктів Харківської області планують оголосити примусову евакуацію дітей, в обладміністрації повідомили 25 жовтня. Примусову евакуацію оголосили 27 жовтня.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок