Рівненський Верес вирвав перемогу в харківського Металіста 1925

Рівненський Верес вирвав перемогу в харківського Металіста 1925

Верес проти Металіста 1925
Перед початком матчу команди вшанували пам'ять жертв голодоморів. Фото: Instagram Вереса

Рівненський Верес у домашньому поєдинку проти харківського Металіста 1925 зумів вирвати перемогу. Матч відбувся 25 листопада на стадіоні Авангард. Таким чином підопічні Сергія Лавриненка перервали безвиграшну ходу в офіційному чемпіонаті УПЛ, яка тривала вісім турів. На двох команди забили сім голів.

Раніше рівняни ніколи не програвали і не пропускали у домашніх матчах проти Металіста 1925, а у минулому сезоні Верес двічі переміг цього суперника.

Перший тайм

Металіст забив на четвертій хвилині матчу: Артем Габелок з правого флангу виконав подачу у штрафний майданчик рівнян, Богдан Когут перед собою парирував сильний удар, а Андрія Борячук був першим на добиванні. 0:1.

На сьомій хвилині харків'яни залишились у меншості, Ігор Курило отримав червону картку за фол останньої надії проти Віталія Дахновського.

Верес зрівняв рахунок на 14 хвилині: Олег Мозіль парирував удар Яго після передачі Дениса Балана справа. Втім першим на добиванні був Євгеній Шевченко. 1:1. На 36 хвилині Верес вийшов уперед. Владислав Шарай на правому куті штрафного майданчика отримав передачу від бразильця Яго і пробив у дальній верхній кут. 2:1.

Другий тайм

Харків'яни забили у меншості два голи з різницею в кілька хвилин. На ️55 хвилині Ростислав Русин завершив атаку точним ударом. А вже на 59-й Євген Ткачук виграв верхову боротьбу в Олександра Кучеренка і замкнув подачу з кута поля. 2:3.

На 68 хвилині харків'яни сфолили проти Віталія Дахновського і, після консультації з бригадою VAR, арбітр призначив пенальті. Сам Дахновський його реалізував. 3:3.

Верес зумів вирватись уперед на 90-й хвилині: Микола Гайдучик фактично заштовхав м‘яча у ворота суперників. 4:3.

Під час доданих семи хвилин команди голів не забили.

Позиції клубів

До цього поєдинку у турнірній таблиці чемпіонату УПЛ суперників розділяли сім очок: Металіст 1925 був на одинадцятій сходинці, Верес — на передостанній п’ятнадцятій.

Після матчу Верес піднявся на одну сходинку, позиція Металіста 1925 лишилась незмінною.

Наступні матчі

1 грудня у Вереса запланований виїзний поєдинок проти житомирського Полісся. У Металіста 1925 буде матч на виїзді проти донецького Шахтаря, датою вказане 3 грудня

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок