"Перешкоджав звільненню": в ДП "Ліси України" відреагували на підозру посадовцю з Рівненщини

"Перешкоджав звільненню": в ДП "Ліси України" відреагували на підозру посадовцю з Рівненщини

Реакція ДП Ліси України на справу Суховича
. Колаж: Суспільне Рівне

У ДП "Ліси України" відреагували на підозру в незаконному збагаченні заступнику голови Поліського лісового офісу, депутату Рівненської облради Віталію Суховичу. Там зазначили, що не керівництво ще пів року тому вирішило "усунути" його з посади.

Про це йдеться у заяві ДП "Ліси України" на їхній сторінці у Facebook.

Як ідеться у дописі, інформація щодо "численних фактів, які стосувалися діяльності фігуранта, була зібрана правоохоронцями за сприяння Департаменту безпеки ДП "Ліси України".

"Керівництвом ДП ще півроку тому було прийнято рішення усунути Суховича з посади та звільнити з підприємства. Проте він тривалий час перебував на лікарняному, використовував інші приводи та перешкоджав звільненню", — йдеться в повідомленні пресслужби.

У дописі йдеться, що в ДП "Ліси України" сприяють розслідуванню й сподіваються "на доведення справи до завершення та притягнення винних до відповідальності".

"Ми також наголошуємо, що резонансна історія з Суховичем не остання. Зібраний великий масив фактів, за яким проведена робота, тож, очікуємо ще більше гарних новини від Державне бюро розслідувань та інших силовиків", — написали у відомстві.

Реакція ДП Ліси України на справу Суховича
Скрин з Facebook ДП "Ліси України"

Що відомо про цю справу

25 листопада в ДБР зазначили, що повідомили про підозру в незаконному збагаченні депутату Рівненської облради, заступнику голови Поліського лісового офісу "Ліси України" та ексочільнику обласного управління лісового та мисливського господарства.

В заяві правоохоронного органу йдеться, що, працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, на думку слідства, посадовець "встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів".

"У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті. Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами", — зазначила спікерка ДБР Ольга Чиканова.

У Держбюро розслідувань додали, що депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів.

"Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних "обранцю", — зазначили в ДБР.

Чоловікові повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

"Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора", — додали в ДБР.

Суспільне декілька разів телефонувало Віталію Суховичу на його мобільний, за яким раніше відбувалась комунікація. Станом на 12:30 він знаходиться поза зоною досяжності.

Також ми написали йому повідомлення із проханням прокоментувати інформацію ДБР, як тільки буде така змога.

Що було раніше

У січні 2020 року прокуратура Рівненщини виявила недостовірні дані у щорічній декларації про майновий стан, яку, як ідеться на їхньому сайті, подав один з керівників обласного управління лісового та мисливського господарства. Йдеться про суму невідповідності у понад 7,5 мільйонів гривень. Кримінальне провадження для здійснення досудового розслідування скеровано до Національного антикорупційного бюро України.

Прізвище цього керівника у пресслужбі прокуратури не називали. Тим часом журналісти "Рівне 1", посилаючись на власні джерела, стверджували, що йдеться про начальника управління Віталія Суховича.

Із Суспільним пан Сухович тоді на зв'язок вийшов у WhatsApp та у листуванні повідомив, що нічого про це не знає і про можливе відкриття провадження його ніхто не повідомляв.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок