У Житомирі на сцені філармонії академічний хор з Чернівців презентував нову програму з діснеївськими саундтреками

У Житомирі на сцені філармонії академічний хор з Чернівців презентував нову програму з діснеївськими саундтреками

На сцені Житомирської філармонії імені Святослава Ріхтера академічний камерний хор "Чернівці" презентував нову програму із 19 саундтреків з мультфільмів та художніх стрічок компанії "Дісней". Житомир став першим містом, де хор презентував цю програму.

Перед концертом у Житомирі артист хору "Чернівці" Юрій Тичинський на позивний "Артист", який з початком повномасштабного вторгнення став на захист України, записав і надіслав відеозвернення до своїх колег.

"До повномасштабного вторгнення я був артистом камерного хору "Чернівці". Після того, як в нашу країну вторглася Росія, моє серце підказало, що я мушу стати на захист і берегти нашу країну. Мій дорогий камерний хор "Чернівці", я вас дуже люблю. Я знаю, що у вас концерт в Житомирі. Це перше місто, з якого ви починаєте гастрольний тур. Тому вам вдалого гарного виступу", — сказав у відеозверненні Юрій Тичинський.
Юрій Тичинський, артист, хор "Чернівці"
Юрій Тичинський. Фото надане Суспільному Житомир Юрієм Тичинським

Хор "Чернівці"
Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

Художня керівниця академічного камерного хору "Чернівці" Надія Селезньова розповіла, що приводом для створення програми "Дісней до України з казкою" стало відзначення 100-річчя кіностудії "Дісней". Від початку повномасштабної війни з Росією "Дісней" підтримує Україну.

"Я поставила собі за мету вибудувати універсальне звучання хорового колективу — від світової класики і духовної музики до джазу та естради, аби колектив володів різними манерами вокалу. Цікавий факт: одним з найвідоміших і найкращих мультиплікаторів мальованих мультиплікаційних фільмів визнали Володимира Титлу — сина українських емігрантів. Він має українське походження і є автором першого мультиплікаційного фільму у світі", — сказала Надія Селезньова.

Надія Селезньова
Надія Селезньова. Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

Хор, музика, хор "Чернівці"
Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

Житомир став першим містом, де хор "Чернівці" презентував свою нову програму. Адаптувала композиції для хорового виконання команда професійних аранжувальників, в числі яких і композитор та аранжувальник хорової капели Українського радіо Віктор Давиденко.

"Ти маєш побачити той мультфільм, щоб точно вникнути в його тему і зрозуміти, що має звучати в тій чи іншій пісні, — говорить аранжувальник хору "Чернівці" Вадим Скиданюк. — Бо якщо ти не дивився те кіно, то ти не можеш ту музику передати".

Зі слів ще одного аранжувальника хору Василя Мельничука, на кожен твір йде близько тижня.

Василь Мельничук, Вадим Скиданюк
Василь Мельничук та Вадим Скиданюк. Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

"Музика Діснейленду універсальна, — каже Надія Селезньова. — Це широкий спектр емоцій і значні можливості для залучення аудиторії: від маленьких дітей та молоді до всієї родини. Можна і потрібно приходити усієї родиною, щоб слухати такі концерти".

Хор "Чернівці"
Фото: Житомирська обласна філармонія

Артисти хору говорять, що виконувати ці саундтреки — одне задоволення.

"Я взагалі дуже люблю естраду, тим більше, коли це улюблені пісні та мультфільми. Тому й отримую задоволення від цього", — сказала артистка хору "Чернівці" Наталія Тимофєєва.

Ці шедеври підійдуть не тільки малечі, а й дорослим, у яких викличуть ностальгію за дитинством, каже ще один артист Олександр Кульчик.

Наталія Тимофєєва, Олександр Кульчик, хор "Чернівці"
Наталія Тимофєєва та Олександр Кульчик. Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

Раніше Суспільне повідомляло, що Житомир стане першим містом, де академічний камерний хор "Чернівці" презентує нову програму "Дісней до України з казкою". Концертні номери підготовлені із нагоди 100-річчя від дня заснування компанії Дісней.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок