В Ужгороді представили фотовиставку Кетрін Кіш "Насилля"

В Ужгороді представили фотовиставку Кетрін Кіш "Насилля"

В Ужгороді представили фотовиставку Кетрін Кіш "Насилля"
. Фото: Суспільне Ужгород

На фотовиставці "Насилля" Кетрін Кіш в Закарпатській науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка представили 36 робіт.

Роботи поділені на три теми: інформаційне насильство, самоідентифікація та домашнє насильство, розповіла організаторка Кетрін Кіш. У кожній темі — 12 світлин.

"Фотопроєкт приурочений до Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля". Я вважаю, що не тільки в нашій країні, а взагалі в світі є теми, про які треба говорити. Дуже часто люди вважають, що в сім'ї зґвалтування нема, а воно є і карається відповідно до закону. Людина має почувати себе в безпеці і кожен, хто про це почне говорити та достукаєтья хоча б до однієї людини, покращить не лише своє життя, а й життя в усій країні", — розповідає організаторка Кетрін Кіш.

В Ужгороді провели фотовиставку "Насилля" фотографки Кетрін Кіш
Фото: Суспільне Ужгород

Виставка "Насилля" складається з 36-ти фотографій, з них на 12-х зображена Юлія Соломонюк.

"Я особисто від Катерини дізналася про те, що вона планує робити такий проєкт і вона розповіла, що хоче зробити про інформаційне насильство, а мені, як нікому іншому, близька ця тема. Я стала жертвою недостовірної інформації, через це постійно стресувала, тому мені як нікому іншому було простіше показати ці емоції і боротьбу з ними", — розповідає модель експозиції виставки Юлія Соломонюк.

"Ми хочемо показати важливість виходу з токсичних стосунків, привернути увагу до домашнього насильства, показати історії людей, які потрапляють в такі ситуації і як вони можуть від них звільнитися", — розповіла співорганізаторка перфомансу шибарі Тетяна.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок