У Рівному учасники бойових дій можуть безкоштовно опанувати робітничі професії

У Рівному учасники бойових дій можуть безкоштовно опанувати робітничі професії

Шеврон Збройних сил України, військові, захисники
. Фото ілюстративне/Суспільне Рівне

Учасники бойових дій і ті, хто отримав інвалідність внаслідок війни, можуть безкоштовно здобути нову професію у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Про це 24 листопада повідомили на сайті обласної ради.

Учасники бойових дій, незалежно від рівня освіти, можуть пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти. Там навчають робітничих професій, які є актуальними на ринку праці.

На сьогодні такі заклади освіти діють у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Одеській, Львівській, Рівненській, Сумській та Івано-Франківській областях, інформує урядовий портал.

Для навчання у загалом восьми регіонах доступні 95 ліцензованих робітничих професій та 365 освітніх програм підвищення кваліфікації за очною, денною та вечірньою, і дистанційною, дуальноюДуальна форма здобуття професійної освіти – це спосіб навчання, за яким теоретичний матеріал опановується в закладі з педагогом, а практичне навчання проходить на виробництві. формами, або їх поєднанням. Навчання триває приблизно пів року. По завершенню курсу видають документ державного зразка.

Учасникам бойових дій та особам, що супроводжують людей з інвалідністю І групи, забезпечують безкоштовне проживання та компенсують витрати за проїзд.

Заявку на навчання можна подати тут.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок