Ветеран війни Валерій Татуревич став першим на Житомирщині учасником проєкту з безоплатного профнавчання воїнів

Ветеран війни Валерій Татуревич став першим на Житомирщині учасником проєкту з безоплатного профнавчання воїнів

Профнавчання, ветеран війни, проєкт, служба зайнятості
Проєкт з профнавчання воїнів: Валерій Татуревич став першим учасником на Житомирщині. Фото: Житомирський обласний центр зайнятості

Ветеран війни Валерій Татуревич став першим на Житомирщині учасником експериментального урядового проєкту з безоплатного профнавчання учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни.

Про це повідомляє Житомирський обласний центр зайнятості.

23 листопада у Житомирській філії обласного центру зайнятості Валерій Татуревич отримав направлення у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де вирішив пройти первинну підготовку за робітничою професією водія автотранспортних засобів.

"Навчання відбуватиметься за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Окрім того, компенсуватимуться витрати на проїзд, проживання та медичний огляд", — йдеться у повідомленні.

Цей новий експериментальний урядовий проєкт стартував 15 вересня 2023 року в Україні. Він дає можливість учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни пройти безоплатно професійне навчання у закладах освіти Державної служби зайнятості.

"Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, зокрема на курсах цільового призначення, за різними формами навчання (або з їх поєднанням). Наразі в структурі служби зайнятості діють 8 центрів профтехосвіти: у Дніпрі, Харкові, Полтаві, Одесі, Львові, Рівному, Сумах та Івано-Франківську. У цих закладах освіти можна пройти навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації", — повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

Подати заявку на навчання можна онлайн.

Раніше Суспільне повідомляло, що у Житомирі на базі ПТУ планують створити центри, де нові спеціальності отримають демобілізовані військові. Змінювати систему профтехосвіти допомагатиме Фінляндія.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок