На оборону Сумщини спрямовано 2,6 мільярда гривень — військова адміністрація

На оборону Сумщини спрямовано 2,6 мільярда гривень — військова адміністрація

Доповнено

В Сумській області за останні 6 місяців спрямовано 2,6 мільярда гривень на підтримку безпеки та оборони регіону.

Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

"З 2014 року по 2021 рік на фортифікаційні споруди, на 560 кілометрів довжини кордону з РФ було витрачено 8,4 мільйона гривень. Зрозуміло, що це майже нічого. Що стосується укриттів, то ця цифра ще менша – 6,8 мільйона гривень на всю область. Це кошти, які було витрачено за 7 років війни усіма громадами й усіма бюджетами області. А сьогодні на ці заходи у нас спрямовано 2 мільярди 625 млн грн", — повідомив Артюх.

"Ми зробили систему оповіщення, підсилили систему ППО, підсилюємо добровольчий рух, захисні споруди. Тобто, цей комплекс заходів, який було проведено за пів року, за оцінкою військових командувачів, з якими я проводив раду оборони, вони оцінюють її достатньо ефективною. Ми знаємо, що і як нам робити, ми знаємо, як виконувати ці завдання, але це має бути консолідація всіх громад. Всі 51 громад мають брати участь", — зазначив посадовець.

Частина цих коштів пішла на захисні споруди: їх кількість за 6 місяців на Сумщині збільшено на 375 одиниць.

За інформацією Сумської ОВА, наприкінці жовтня з резервного фонду державного бюджету виділено 108,2 млн грн на будівництво фортифікаційних споруд в області. Також, за словами очільника Сумщини, за пів року вдалося у десятки разів збільшити фінансування оборони та створити нові добровольчі загони.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок