Герой України Верес: мені не потрібні на фронті ті, кого змусять служити силою

Герой України Верес: мені не потрібні на фронті ті, кого змусять служити силою

Ексклюзивно
Кирило Верес
Командир батальйону К-2, Герой України Кирило Верес. Фото: Владислав Кравець/Суспільне

Командир батальйону К-2, Герой України Кирило Верес каже про негативне ставлення до практики територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки застосовувати силу при мобілізації громадян на військову службу.

Про це він сказав в інтерв’ю Суспільному.

"Він там не зміг утекти, то він візьме в мене зброю в руки і втече через 20 хвилин із цією зброєю. Або ще гірше – зброю кине і сам втече. А я на нього буду розраховувати як на воїна", – зазначив Верес.

На його думку, “треба більше підходити індивідуально, з кожною ситуацією потрібно розбиратися”.

Кирило Верес, однак, вважає проблемою і уникання громадянами мобілізації та служби у війську. “Дивіться, нас два сусіда. Я б'юсь зранку до вечора. А ви телевізор дивитесь, як я б'юсь зранку до вечора. Я до вас приходжу, кажу: давай, може, поміняємося? А ви мені: ні, я зайнятий, у мене телевізор. Це неправильно”, – додає командир батальйону К-2.

“На жаль, люди закінчуються. Це по-перше. По-друге, у ворога їх дуже багато. А третє, найголовніше – людям (які вже на фронті – ред.) важко. Їх теж комусь потрібно міняти”, – наголошує майор Кирило Верес.

Батальйон К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи тримає оборону в Донецькій області.

Про майже 10 років на війні, дрони та противника К-2 на Донеччині зараз — дивіться Кирила Вереса у проєкті “Ремовська Інтерв’ю” на YouTube-каналі Суспільне Новини.

На початок