Керівників шістьох медзакладів на Волині підозрюють у хабарництві і "відкатах"

Керівників шістьох медзакладів на Волині підозрюють у хабарництві і "відкатах"

Керівників шістьох медзакладів на Волині підозрюють у хабарництві і "відкатах"
Кошти, які виявили правоохоронці в одного з керівників волинського медзакладу, листопад 2023 року. Фото: Офіс Генерального прокурора

На Волині оголосили підозру керівникам шістьох медзакладів, які налагодили корупційну схему з отримання незаконних коштів за проведення робіт чи поставку товарів за рахунок бюджетного фінансування.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, медичні директори лікарень налагодили систему "відкатів" в рамках укладених договорів із підрядниками.

Факти отримання хабарів задокументували правоохоронці під час слідства: лише за кількома договорами сума отриманих коштів склала майже 230 тисяч гривень, зазначили у прокуратурі.

Сума хабарів за укладення, своєчасну та повну оплату договорів на поставку медобладнання становила 10-20 % від загальної вартості робіт.

Корупційна схема у медзакладах на Волині: керівників шістьох лікарень підозрюють у хабарництві
Фото: Офіс Генерального прокурора

Як зазначили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, затримання керівників трьох медичних закладів відбулося 21 листопада. Керівникам яких саме медичних закладів оголосили про підозру — у відомстві не уточнюють.

Як повідомляло волинське інформагенство "Конкурент", йдеться про директора КП "Волинське обласне патологоанатомічне бюро", меддиректора КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", а також директорів лікарень у Шацьку, Рожищі, Любешеві та Турійську.

Шістьом керівникам медзакладів оголосили підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про прийняття неправомірної вигоди, що передбачає штраф чи позбавлення волі від трьох до шести років.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок