У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну

22 листопада у Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну. Її встановили на фасаді 24-ї загальноосвітньої школи, де навчався військовослужбовець. Загинув захисник України у березні 2023 на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Про це Суспільному розповіла дружина загиблого Зоя Горіна.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу, старшому солдату ЗСУ Євгену Горіну. Її встановили на фасаді 24-ї загальноосвітньої школи, де навчався чоловік.

"Євген мій тут навчався з 1980 до 1990 року. Більше ніж 12 років перед повномасштабною війною працював водієм великовантажного автотранспорту", — говорить дружина Євгена Горіна Зоя Горіна.

Після 24 лютого Євген повернувся в Україну з-за кордону, розповідає його дружина Зоя Горіна.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну
Меморіальну дошку снайперу Євгену Горіну відкрили на фасаді 24 школи у Полтаві. Суспільне Полтава

"Далекобійником був. Тільки 31 січня він перетнув кордон в Польщу, щоб працювати там зі своїм братом. І тут 24 в нас трапилось повномасштабне вторгнення. Він хотів одразу, але ми його всі відмовляли, що не приїжджайте, може, скоро закінчиться. 7 березня вони з братом пішки перетнули кордон. В юності гарно, влучно стріляв, і він вибрав снайпера – найризикованішу професію, до якої в нього був хист", — розповідає дружина Євгена Горіна Зоя Горіна.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну
На відкриття дошки снайперу зібралися учні школи. Суспільне Полтава

"Саме сьогодні йому б виповнилось 51 рік. Я знаю Євгена як батька. Тому що він закінчив школу 1990 і він уже привів свого сина. Тому я знаю його як батька. На батьківських зборах, ми спілкувались, як дуже відповідальну людину", — каже директорка Полтавської школи № 24 Людмила Дудко.

Ініціювала встановлення меморіальної дошки на фасаді школи родина загиблого.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну
Побратими загиблого на відкритті дошки. Суспільне Полтава

"Цим займалась мати, це була її ідея. Щоб майбутнє покоління пам’ятало, якою ціною дається нам перемога, а вона обов’язково буде", — говорить донька Євгена Горіна Ольга Гаврилюк.

"Ми усвідомлюємо повністю ціну цієї війни, і серед свого кола ми маємо плани вступити до рядів армії після 18 років або вже після закінчення вищого навчального закладу" — розповідає одинадцятикласник Богдан Жаботинський.

Загинув Євген Горін 14 березня 2023 у селі Георгіївка на Донеччині. У нього залишились дружина та четверо дітей.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку снайперу ЗСУ Євгену Горіну
Євген Горін був снайпером. Суспільне Полтава

"Вони запілінгували завдяки своїй програмі, у кожного там планшет, якісь координати ворога і вийшли з укриття для того, щоб їх передати. І по них прилетіло", — каже дружина Євгена Горіна Зоя Горіна.

"Ми обов’язково маємо пам’ятати загиблих і живих героїв, які захищають нашу Україну, тому що це буде надалі передаватись в поколінні і буде будуватись наша майбутня нація, яка, можливо, буде протистояти знову російській навалі", — говорить одинадцятикласник Богдан Жаботинський.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок