Компенсація на придбання ліків: як її отримати жителям Сумщини

Компенсація на придбання ліків: як її отримати жителям Сумщини

Мешканці Сумщини можуть отримати компенсацію частини вартості ліків, якщо замовлятимуть їх через застосунок Liki24. Яким чином це можна зробити, Суспільному розповів голова фонду "Ліки для України" Антон Авринський.

Сумчанка Аліна розповіла: з першої спроби скористатися допомогою у неї не вийшло, втім додає: програма вкрай потрібна. "Є люди – мої знайомі, які скористалися цією програмою, вони отримали компенсацію. Зайшовши на сайт Liki24 я спробувала зареєструватися для того, щоб отримати частину компенсації на ліки, але мені не дало змоги зареєструватися. Натиснувши графу реєстрація, мені вибивало, що помилка сайту".

За словами голови фонду "Ліки для України" Антона Авринського, через фонд, якому надають підтримку українські та міжнародні донори, отримали допомогу понад 80 тисяч сімей в Україні, близько 7000 з яких – жителі Сумщини.

"Ми залучаємо гроші від міжнародних партнерів, від донорів у наш фонд "Ліки для України" і тим українцям, хто потребує ліків, або різні товари для здоровя з аптек, вони можуть використати допомогу цього фонду і покрити 50% вартості необхідних товарів", – зазначив Антон Авринський.

Загалом до програми залучено понад 100 мільйонів гривень. Близько 60 мільйонів вже використали, – додав чоловік.

"Що потрібно щоб скористатися цією допомогою, потрібно зайти або на сайт Liki24.соm, або відразу завантажити мобільний додаток. Встановити додаток Liki24, і в цьому мобільному додатку з'являється така кнопочка – скористатися допомогою від фонду "Ліки для України". Далі прості два кроки: з'являється опитувальник, у якому ви кажете, чому саме вам потрібна допомога, а вона потрібна зараз практично всім українцям. І у вас з'являється промокод в середині додатка на покриття від фонду на 500 гривень. Все, що вам необхідно ви обираєте і при оформленні замовлення обираєте спосіб отримання. Автоматично застосовується цей промокод на 500 гривень. Відповідно у вас буде все дешевше вдвічі", – пояснив Антон Авринський.

Зараз допомога доступна для всіх українців, які її потребують. Програма діятиме 2-3 місяці, орієнтовно до лютого 2024 року, — зауважив Антон Авринський.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок