Із бюджету Тернопільської громади виділили ще 22 мільйони для ЗСУ: що кажуть активісти

Із бюджету Тернопільської громади виділили ще 22 мільйони для ЗСУ: що кажуть активісти

Гривні
Гроші. Фото: Суспільне Тернопіль

Ще 22 мільйони гривень з бюджету Тернопільської громади додатково виділили на ЗСУ. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Тернопільської міської ради.

Про це на сайті повідомила пресслужба міськради.

За ці гроші хочуть придбати дрони, техніку, запчастини, пристрої автономного живлення, амуніцію та інші речі для бійців.

Нагадаємо, з 14 вересня щотижня у Тернополі під міською радою організовують акції "ЗСУ в першу чергу". Під час них люди вимагають збільшити витрати на допомогу українським військовим.

Організаторка акцій та дружина безвісти зниклого військовослужбовця Ольга Тимошенко каже, активісти вважають, те, що міська рада почала виділяти більше грошей на забезпечення армії, може бути результатом їхніх шести пікетів.

За її словами, з моменту проведення першої акції "ЗСУ у перше чергу" і до сьогодні міська рада Тернополя виділила захисникам 62 мільйони гривень.

"Прогрес є. Ми задоволені, що влада вже нарешті помітила, що в Україні йде війна. Ми будемо продовжувати наші протести, тому що ще більше 800 мільйонів військового ПДФО наша міська влада завинила нашим захисникам".

Ольга Тимошенко розповіла, в тернопільський міський бюджет за 9 місяців цього року надійшло 493 мільйони гривень військового ПДФО. Інформацію про податки від військових активісти отримали у відповіді на інформаційний запит, який надсилали до міської ради Тернополя.

Нагадаємо, шоста акція "ЗСУ в першу чергу" відбулася в Тернополі 19 листопада.

Загалом з початку року на Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільської громади виділили понад 150 мільйони гривень, повідомляють на сайті міськради.

На початок