З концертом та масовим гулянням чи не святкувати: у Чернігові голосують як відзначити День міста

З концертом та масовим гулянням чи не святкувати: у Чернігові голосують як відзначити День міста

З концертом та масовим гулянням чи не святкувати: у Чернігові голосують як відзначити День міста
. Суспільне: Чернігів

З концертом на площі, зірками та масовим гулянням чи не святкувати взагалі. У соцмережах на офіційній сторінці начальника управління культури і туризму Олександра Шевчука запустили онлайн голосування, щоб визначитися, як відзначати День міста.

Виступ симфонічного оркестру, зірки-хедлайнери на Красній площі і концерти у мікрорайонах. Так планували відзначити день міста у Чернігові цьогоріч. Через карантин і статистику захворюваності людей на Covid-19 формат цьогорічного святкування вирішили визначити через онлайн-голосування. Його вчора зранку на своїй сторінці у Фейсбук розмістив начальник управління культури і туризму Олександр Шевчук.

«Перший формат святкувати день міста, так як ми святкуємо його традиційно, але з дотриманням всіх умов карантину. Другий варіант — це тільки відзначити сам момент покладання. Ми традиційно 21 числа кладемо квіти і згадуємо про важкі часи, яке пережило наше місто. Третій варіант взагалі нічого не святкувати.»

Користувачам соцмережі пропонують у коментарях залишити цифру, відповідно до формату, який вони підтримують. До дня міста, каже Олександр Шевчук готувалися рік. У разі, якщо чернігівці підтримують відзначати день міста з дотриманням карантинних вимог, то програма буде такою.

«Розпочинається з п’ятничної паті, коли ми хотіли представити на сцені прекрасну програму симфонічного оркестру. Субота у нас традиційно кульмінація — виступи хедлайнерів і буде потужне свято на площі. І у неділю ми повністю заповнюємо денний ефір міста концертами по мікрорайонах.»

Яку зірку запросили давати концерт на площі, поки не називають, зараз ведуться перемовини, сказав Олександр Шевчук.

Відзначається день визволення Чернігова 21 вересня, однак три дня святкування орієнтовно запланували на 25-26 та 27 вересня.

Зараз Чернігів перебуває в жовтій зоні на мапі карантинних обмежень. За останню добу в місті виявили 13 нових хворих на коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, рік тому у день міста у Чернігові виступав гурт «Машина времени». Площа була зповнена вщент.

За таких умов, людей складно примусити дотримуватися соціальної дистанції, сказав Суспільному інфекціоніст Центру громадського здоровя Роман Родина. З його слів, жовта карантина зона виключає можливість проведення масових заходів в регіоні.

«В нас, на жаль, є приклади, коли після проведення масових заходів, а саме весіль, а це також скупчення людей, у нас були спалахи Covid-19. І там такі спалахи, що поспіль кілька тижнів райони не можуть вийти з червоної зони.»

Голосування на сторінці Олександра Шевчука триватиме до неділі, 13 вересня. Результати онлайн-голосування оголосять на початку наступного тижня.

Що про формат святкування думають чернігівці — дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, Ніжин та Носівський район з 14 вересня потрапляють до «червоної» карантинної зони через стрімкий ріст кількості хворих на коронавірус.

На початок