На Чернігівщині для фельдшерів планують закупити електровелосипеди

На Чернігівщині для фельдшерів планують закупити електровелосипеди

Уточнено
На Чернігівщині для фельдшерів планують закупити електровелосипеди
. ФОТО: Gettyimages, ілюстративне

18 електровелосипедів орієнтовною вартістю понад 800 тисяч гривень планують закупити для фельдшерів Сновської громади на Чернігівщині. Тендер на закупівлю з’явився на Prozorro. Замовник — "Сновський Центр Первинної медичної допомоги" Сновської міської ради.

Як розповіла Суспільному генеральна директорка медзакладу Олена Шарпан, кошти на ці велосипеди виділяє міжнародна організація Асоціації "Medicos del Mundo" в Україні.

"Це лікарі світу, так вона називається. Вона працює не тільки у Сновську. Ця організація по всій Україні працює: і в Корюківській громаді, і в інших громадах. Вони нам допомагають. Більшість фельдшерів обслуговує по декілька сіл. І щоб була доступність до надання медичної допомоги, вони вирішили нам зробити таку допомогу", — розповіла Олена Шарпан.
Генеральна директорка Сновської лікарні Олена Шарпан
Олена Шарпан. ФОТО: promingazeta

Загалом у Сновській громаді розташовуються 19 фельдшерських і два фельдшерсько-акушерських пункти та чотири амбулаторії. Електровелосипеди, в першу чергу, дадуть тим пунктам, де взагалі відсутній транспорт.

"Ці велосипеди дозволять одразу оперативно фельдшерам виїжджати. Це набагато швидше буде. Вони й так їздять на велосипедах, але це звичайні, там вже стільки ремонтували їх. Фельдшера, вони ж не сидять цілий день тільки у фельдшерському пункті. Люди похилого віку часто потребують допомоги саме вдома. Вони їздять на виклики й це майже постійно, і в будь-який час він може їхати на різні виклики. Якщо буде електровелосипед це буде значно зручніше. Тим паче якщо переїжджати між селами".

Один такий електровелосипед коштує в середньому близько 40 тисяч гривень.

"Нам вони (Асоціація «Medicos del Mundo» в Україні, — ред.) виділили кошти на 18 велосипедів. Це десь приблизно 808 тисяч гривень", — сказала Олена Шарпан.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок