Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу

Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу

Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу
Антон Марчук з Хмельницького виборов "срібло" на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

13 медалей здобули спортсмени Хмельниччини на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу, що три дні тривав у Латвії. З них: дві золоті, п’ять срібних і шість бронзових. Це були завершальні змагання з цього виду спорту у 2023 році. Українська команда посіла на них перше місце в загальному заліку.

Хмельничанин Антон Марчук – один з шести представників області в складі національної збірної, яка посіла перше командне місце на чемпіонату світу з комбат дзю-дзюцу в Латвії. Дев’ятнадцятирічний хмельничанин розповів, став другим серед дорослих у розділі "Самозахист".

"Було 16 учасників. Програв я лише нашому представнику України. У нашому виді спорту можуть брати участь по два учасники від збірної в кожній категорії. Позаду залишив представників Азербайджану, Казахстану, Словаччини, Латвії, Польщі, Індії", — розповідає Антон Марчук.

Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу
Хмельничанин Антон Марчук під час змагань на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

Участь у чемпіонаті світу взяли 625 спортсменів із 32 країн, сто з них — з України. П’ять із шести представників Хмельниччини виграли 13 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 6 бронзових, розповів голова відокремленого підрозділу Федерації комбат дзю-дзюцу України в області, заслужений тренер України Олександр Марчук. Срібний призер змагань Антон Марчук, у скарбниці якого є понад сотню медалей, нагороду чемпіонату називає особливою.

"За нею стоїть дуже багато роботи, поту, пролитої на тренуваннях крові. Тому ця медаль — одна з найважливіших", — пояснює спортсмен.

Наступного дня після приїзду з Латвії срібний призер чемпіонату світу з комбат дзю-дзюцу прийшов до залу. Перерв у тренуваннях, зі слів Олександра Марчука, в спортсменів немає.

Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу
Хмельничанин Антон Марчук бореться із суперником на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

"Йому немає, коли відпочивати. Він сам розуміє, що йому треба тренуватися, працювати, в нього по два-три тренування на день. Він уже на такому рівні, що його не треба підганяти, він сам розуміє, що це йому треба в першу чергу", — каже заслужений тренер України Олександр Марчук.

"Зараз треба працювати, не зупинятися. Це ще не фінішна ціль, якої я досягнув, ще дуже багато роботи попереду, і дуже багато змагань, на які я ставлю цілі потрапити. Треба працювати, тренуватися по-максимуму, скільки дозволяє організм і час", — говорить срібний призер чемпіонату світу.

Тренер Антона Марчука говорить про мету, яку має його вихованець.

Хмельничанин Антон Марчук виборов "срібло" на чемпіонаті світу
Тренер Антона Марчука спостерігає за боєм на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

"Він уже другий рік поспіль стає срібним призером чемпіонату світу серед дорослих. Він уже є майстром спорту України міжнародного класу, в нього зараз стоять другі завдання — стати заслуженим майстром спорту України. Ми їдемо до цього. Ще залишилося трошки", — каже тренер.

Чемпіонат світу з комбат дзю-дзюцу, розповів Олександр Марчук, завершальні змагання цього року. Наступні почнуться з весни.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок