Харків потребує 10 млн грн на кисневе обладнання в COVID-лікарнях

Харків потребує 10 млн грн на кисневе обладнання в COVID-лікарнях

Харків потребує 10 млн грн на кисневе обладнання в COVID-лікарнях
.

10 мільйонів гривень потребує місто, щоб забезпечити лікарні, визначені для COVID-хворих, кисневим обладнанням.

Про це 10 вересня сказав директор Департаменту охорони здоров’я Харківської міськради Юрій Сороколат на брифінгу в опорній міській лікарні №13.

"Нам необхідно до 10 мільйонів гривень, щоб максимально забезпечити лікарні киснепроводом і точками доступу до кисню. Зараз ємності ми беремо в оренду, а купуємо готовий кисень, який привозять постачальники", — сказав Сороколат.

Читайте також: "На вагу золота": Харківщина планує закупити додаткові апарати ШВЛ

Серед міських лікарень, визначених для прийому хворих на COVID — лікарні №13, №17, №25, каже Сороколат. У лікарні №17, нині розрахованій на 120 ліжок, готуються розгорнути ще 60. На території лікарні №25 готують окремий корпус на 120-150 ліжок. Відділення на 50 ліжок також планують відкрити у лікарні №18. Сороколат каже, була проблема у кисневих трасах.

"До вчора все упиралося у те, щоб ми могли швидко розгорнути точки кисневі. Вчора Кабмін ухвалив доповнення до установи, щоб ми могли без тендера, за спрощеною процедурою, це зробити", — повідомив директор міського департаменту.

Він також сказав, що днями місто отримало дев’ять апаратів штучної вентиляції легенів.

"Ми працюємо над тим, щоб амбулаторно лікувати пацієнтів, щоб у стаціонарі перебували тільки ті, хто потребує госпіталізації", — сказав Сороколат.

"Наша задача, найголовніша, розвантажувати обласну інфекційну лікарню, звідти забирати хворих на долікування, для того, щоб вони виходили у подальшому на амбулаторне лікування", — зазначив директор міського департаменту.

Що відомо

  • Станом на 9 вересня в опорних лікарнях міста Харкова №13 та №17 заповнені усі 140 та 120 місць відповідно для пацієнтів з COVІD. 14 вересня для прийому інфікованих планують відкрити лікарню №25, розповіла заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.
  • 18 серпня заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух повідомив, що у Харківській області додатково готується 555 ліжок для інфікованих коронавірусом, в тому числі у 17 та 18 лікарнях Харкова.

Авторка: Софія Цвєткова

На початок