У Тернополі проводять воркшопи для сімей військових

У Тернополі проводять воркшопи для сімей військових

Воркшоп для сімей військових
Воркшоп. Фото: Вероніка Дзембуляк

У Тернополі в "Домі ветерана" проводять групові воркшопи для сімей військових. Під час заходу учасники виконують письмові вправи.

Про це Суспільному розповіла адміністраторка "Дому ветерана" Вероніка Дзембуляк.

"Спочатку я не наважувався долучитися, бо це письмові вправи, також був здивований, що через прослуховування і обговорення віршів, може ставати краще. Виконували дихальні вправи, які допомагали себе опановувати. Я став спокійнішим, почав більше розуміти себе", — каже військовослужбовець 79 бригади, який представився Дмитром.

ФасилітаторкаЛюдина, яка допомагає групі людей ефективніше працювати разом Анна Люднова допомагає на воркшопі ефективніше працювати разом.

"Я стала першою українкою, яка навчається за методом бібліотерапії та співпрацює з американськими організаціями. Бачу з досвіду фасилітації, що ці інструменти дуже дієві в роботі з українцями. Ми не хочемо йти на сесії до психолога, але можливість побувати на груповому воркшопі, то це про те, щоб побути серед тих, хто пережив схожий досвід, знайти відповіді на питання через письмо та різні види мистецтва, як фільми, музика. Це досвід творчості, шлях до зцілення та самопізнання".

Воркшопи для військових проводять з 12 до 20 листопада, о 18 годині.

"Наше приміщення є і буде відкритим простором для захисників України, ветеранів та їх сімей, для послуг, можливостей та відпочинку, щоб побути серед своїх. Тож запрошую слідкувати за анонсами на наших сторінках і приходити. У нас крім консультацій можна почитати книгу, випити кави, порозмовляти, запропонувати свою подію", — говорить адміністраторка "Дому ветерана" Вероніка Дзембуляк.

Проєкт реалізується спільно з "Домом ветерана" у рамках партнерської програми "Veteran Hub", "ПлюсПлюс++" та БФ "Атена".

На початок