Прапор з центрального майдану Житомира передадуть волонтерам: планують продати на користь ЗСУ

Прапор з центрального майдану Житомира передадуть волонтерам: планують продати на користь ЗСУ

прапор волонтери аукціон
Прапор на майдані Соборному в Житомирі, сфотографований 23 серпня 2022 року. Фото: Суспільне Житомир

У Житомирі великий прапор України, який висів на майдані Соборному та був пошкоджений вітром, передадуть благодійній організації. Рішення про це 15 листопада прийняв виконком Житомирської міськради. Прапор планують зашити та продати на аукціоні для подальшої допомоги ЗСУ.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка цього проєкту житомирянка Олена Бєляк.

За словами Олени Бєляк, її чоловік із початком повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати України. Сама вона займалася волонтерською роботою – готувала для бійців із тероборони. Потім чоловік наполіг, щоб вона виїхала за кордон, де жінка організовувала мітинги на підтримку України. Місяць тому жінка повернулася додому і була свідком того, як знімали пошкоджений внаслідок сильного вітру великий прапор України на майдані Соборному.

Олена Бєляк розповіла, що для неї це не просто тканина, це символ незламності і незалежності.

"Я ніколи не можу проїхати повз цього прапора, завжди зупиняюся. І я бачила, як в результаті сильних поривів вітру він був надірваний і як його знімали. І якось мені заболіло, що прапор надірваний як наша Україна. Згадала про всіх наших військових, які героїчно стоять на обороні. І це не звичайний прапор, не просто тканина, два кольори, це життя Житомира, і посмішки, і сльози, і ракети над ним літали", — сказала Олена.

Прапор, волонтер, ЗСУ, аукціон
Ініціаторка проєкту житомирянка Олена Бєляк. Фото: сторінка у Facebook Олени Бєляк

Жінка звернулася до волонтерів, щоб допомогли розшукати цей прапор та вирішити, як далі організувати його продаж. З її слів, вона, зокрема, звернулася до Олександра Швецова та Людмили Свободи, яка очолює благодійну організацію "Разом до життя". Саме ця організація і звернулася до міської ради для передачі прапора.

"Хочемо, щоб прапор вручну зашили військові червоними нитками як символ того, що наша Україна незламна і протистоїть збройній агресії Росії. А далі ми зберемося разом із військовими та різними благодійними організаціями області, щоб разом вирішити, як максимально допомогти оборонцям через продаж прапору", — розповіла авторка ідеї.

Під час виконкому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав, що до влади звернулася громадська організація, яка хоче провести благодійний аукціон, в них є свої лоти і вони хочуть, в тому числі й цей великий прапор.

"Я думаю, що це набагато краще, ніж прапор буде лежати на складі і чекати, коли його можна буде списати. Ми новий повісили, а цей можемо передати, щоб він зібрав ще зібрав кошти", — сказав Сергій Сухомлин.

Як раніше писало Суспільне, 9 серпня 2021 року на майдані Соборному встановили 50-метровий флагшток. 20 серпня у Житомирі на майдані Соборному провели репетицію підняття Державного Прапора на новому флагштоці.

Церемонію підняття великого синьо-жовтого стягу на новому 50-метровому флагштоці провели 23 серпня 2021 року. Ширина прапора була 14 метрів, висота – 8 метрів, вага – 11 кілограмів.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок