На Хмельниччині 71-річний майстер спорту тренує важкоатлетів

На Хмельниччині 71-річний майстер спорту тренує важкоатлетів

71-річний Микола Кравченко з Волочиська, що на Хмельниччині, вже 40 років тренує важкоатлетів та гирьовиків. Майстер спорту з важкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури займається спортом ще з дитинства.

Про свої результати та мотивацію для спортсменів розповів Суспільне Микола Кравченко.

Майстер спорту з важкої атлетики в 71 рік підтягується на турніку 15 разів та робить вправи на брусах. Каже, народився в багатодітній родині та з дитинства вже шукав підробітки, аби допомогти сім’ї.

"В цьому формувався мій характер та вміння долати труднощі. На заняття спортом мене надихнув друг старшого брата. Він без всякої техніки стокілограмову саморобну штангу вижимав п’ять разів. І це у восьмому класі", — ділиться спогадами тренер.

Після закінчення школи Микола Кравченко служив в армії, навчався, потім працював електриком на залізниці у Волочиську. Здобуття далі вищої освіти за цим фахом, розповідає чоловік, давало можливість кар’єрного зросту. Але він від цього відмовився — через мрію далі розвиватися в спорті.

Весь час тренерської роботи, набираючи до себе в секцію школярів, сам демонстрував власну фізичну підготовку, говорить тренер.

"Приходив в школу, підтягувався, робив стійку на руках, віджимався. Підтягувався на брусах, гирі підіймав. Учнів набирав із гарно вихованих та дисциплінованих дітей. Вони завжди ставали успішними спортсменами", — зазначає Микола.

Наразі його тренерські результати — чемпіони світу та Європи з важкої атлетики та гирьового спорту, більше двадцяти майстрів спорту.

"Найбільша моя мрія як тренера — це виховати олімпійського чемпіона. На свій вік себе не відчуваю. Тому тренуватиму чемпіонів і надалі", — додає Микола Кравченко.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок