В Держпраці розслідують дві смерті медпрацівників з COVID-19 на Харківщині у вересні

В Держпраці розслідують дві смерті медпрацівників з COVID-19 на Харківщині у вересні

В Держпраці розслідують дві смерті медпрацівників з COVID-19 на Харківщині у вересні
. Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Із серпня у Харківській області померли троє медичних працівників з підтвердженим коронавірусом. Таким чином загальна кількість летальних випадків серед медпрацівників на Харківщині дорівнює шести.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" 8 вересня розповів Олександр Євтушенко, заступник начальника відділу з питань гігієни праці Головного управління Держпраці області.

"На жаль, шість медичних працівників — смертельні випадки. Чотири з цих випадків розслідовано — не пов'язані з їхньою професійною діяльністю, не було безпосереднього контакту. Там більше побутові контакти були. По двох випадках ще здійснюється розслідування", — сказав Євтушенко.

З початку пандемії станом на 4 вересня коронавірус діагностували у понад 450 медиків Харківщини. Раніше повідомлялося, що з початку карантину в регіоні розслідували три смерті медпрацівників з COVID-19. У травні померли медсестра обласного диспансеру радіаційного захисту та санітарка обласної клінічної лікарні. У червні померла працівниця Первомайського центру первинної медико-санітарної допомоги.

У Харківській облдержадміністрації не повідомляли про нові летальні випадки серед медпрацівників.

Як уточнив Євтушенко Суспільному, у серпні померла 55-річна фельдшерка з Краснокутська. Епідрозслідування показало, що жінка захворіла не на роботі.

"Вона не надавала медичну допомогу хворим на COVID і не мала [джерел інфікування] за місцем проживання. Тобто епідрозслідуванням і розслідуванням не встановлено джерело, а надання допомоги хворим на COVID на робочому місці не підтверджується", — сказав Євтушенко.

Ще дві молодші медсестри з COVID, 65 та 68 років, померли у вересні в Харкові. В Держпраці не озвучують, де вони працювали. Зазначають, що це різні медзаклади Харкова, не першої хвилі. Чи стала причиною смерті їхня професійна діяльність, комісія ще з'ясовує.

Читайте також: Стало відомо, в скількох медзакладах Харківщини виявили порушення з COVID-доплатами медикам

Автори: Роман Кривко, Юлія Давидова

На початок