"Хвилинка англійської": тернополянка створила проєкт, що допомагає спілкуватися англійською

"Хвилинка англійської": тернополянка створила проєкт, що допомагає спілкуватися англійською

"Хвилинка англійської": тернополянка створила проєкт, що допомагає спілкуватися англійською
. Вікторія Прокопченко - авторка соціального проєкту "Хвилинка англійської". Листопад 2023. Суспільне Тернопіль Суспільне Тернопіль

Тернополянка Вікторія Прокопченко створила соціальний проєкт "Хвилинка англійської". Вона записує короткі ролики  і публікує у соцмережах, щоб допомогти українцям вільно спілкуватися англійською. У цих відео зібрані приклади лексики на поширені теми.

Вікторія Прокопченко — засновниця школи англійської мови.

"Це наш соціальний проєкт, в який ми щиро віримо і ним пишаємося. Пропонуємо десять тем — всього 20 занять, які були методично ідеально пропрацьовані і стиснуті в одну хвилинку. Для того, щоб це було так, як от робиш сік – і оце така найсмачніша, найсоковитіша витяжка".

Соціальний проєкт "Хвилинка англійської". Листопад 2023. Тернопіль
Соціальний проєкт "Хвилинка англійської". Листопад 2023.Тернопіль. Суспільне Тернопіль

Вікторія розповідає, одне відео — це одна тема, наприклад знайомство, похід до кафе, чи до лікаря. Каже, ці теми стають особливо актуальні, коли людина потрапляє за кордон.

"Ми подаємо навчальну лексику і показуємо, як її використати в реченні. Наступне відео — це вже закріплення. Це буде невеличка гра, в якій можна буде попрактикувати одразу два рівні: рівень А2 і В1".

Авторка проєкту "Хвилинка англійської". Листопад 2023. Тернопіль
Авторка проєкту "Хвилинка англійської". Листопад 2023. Тернопіль. Вікторія Прокопченко. Листопад 2023. Тернопіль

За словами Вікторії Прокопченко, "Хвилинку англійської", дивляться підписники, які живуть не лише в Україні, але і за кордоном.

"Ми дуже хочемо, щоб наші люди проявляли себе в світі через мову. Ми ж всі —амбасадори України, коли ми за кордоном, або, коли ми хочемо знайти роботу, або коли спілкуємося з іноземцями".

Вікторія каже, проєкт розрахований на різних глядачів: від дітей — до людей пенсійного віку. Спочатку його публікує в "TikTok", де відео збирають від трьох до чотирьох тисяч переглядів. Пізніше уроки з’являються в "Instagram" та "Youtube".

Зйомки проєкту "Хвилинка англійської". Листопад 2023.Тернопіль
Зйомки проєкту "Хвилинка англійської". Листопад 2023.Тернопіль. Фото надане Суспільному Вікторією прокопченко

Валерія Благуляк розповідає, володіє мовою на рівні В2. "Хвилинку англійської" вона переглядає в "Instagram".

"Для узагальнення деяких тем, тобто, якщо я йду чи сиджу в громадському транспорті, то можу прогортати цю “Хвилинку англійської”. Це дуже добре повторення. І це дуже корисно для довгострокової пам’яті. Можливо, комусь тяжко опанувати англійську з самого початку, Навіть базові фрази "at the cafe". Людина може собі виписати на листочку, або переглянути хвилинку відео перед тим, як зайти в кафе — вона вже буде знати, як собі замовити щось, як подякувати і так далі".

Вікторія Прокопченко каже, намагається донести людям, що вивчити англійську може кожен.

"Це дуже класний мотиватор. Мову можна вчити в будь-якому віці. Взагалі немає значення. Всі обмеження тільки в нашій голові".

На початок