НАЗК перевіряє чотирьох посадовців чернівецьких ТЦК: чи відповідає спосіб життя заробітку

НАЗК перевіряє чотирьох посадовців чернівецьких ТЦК: чи відповідає спосіб життя заробітку

НАЗК перевіряє чотирьох посадовців чернівецьких ТЦК: чи відповідає спосіб життя заробітку
. Світлина ілюстративна. Facebook/Чернівецький обласний ТЦК та СП

Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє чотирьох посадовців центрів комплектування Чернівецької області. Проводять моніторинг способу життя військових, щоб дізнатися, чи відповідає він рівню їхніх задекларованих доходів.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков у відповідь на запитання журналістки Суспільного.

За його словами, триває моніторинг способу життя заступника військового комісара, начальника відділення рекрутингу та комплектування Ігоря Аппоєва, колишнього начальника обласного ТЦК Ігоря Сорокопуда, начальника Чернівецького районного ТЦК Юрія Миронця, заступника військового комісара з тероборони міського ТЦК Юрія Панченка.

"Це не значить, що у їх діях є порушення, це триває моніторинг. Ми на сьогодні не встановлювали ще факти незаконного збагачення на території Чернівецької області, зокрема щодо представників ТЦК", — каже Олександр Новіков.

Посадовець районного ТЦК Юрій Миронець, якого перевіряє НАЗК, Суспільному сказав, що не бачить підстав для перевірки.

"Це ж було рішення Ради національної безпеки та оборони. Яким чином обрані посадові особи, я не знаю. Тому думаю, що підстав жодних немає. Нам про перевірки відомо, до нас запити відповідні приходили. Ми надавали відповідні документи про доходи. Це було здійснено згідно з чинним законодавством і всіх запитів, які були", — сказав Юрій Миронець.

У НАЗК за формулами встановлюють ризиковість певних осіб щодо можливої невідповідності майна та доходів. Для цього порівнюють дані з декларацій із даними з реєстрів. Опісля в НАЗК роблять глибшу ручну перевірку — моніторинг способу життя, каже Олександр Новіков.

Що відомо про ТЦК в Чернівцях

  • У вересні призначили нового керівника Чернівецького обласного ТЦК. Ним став полковник Сергій Потяков.
  • Про те, що ексначальник Чернівецького ТЦК Ігор Сорокопуд залишив посаду стало відомо 5 вересня. Його перевели на іншу посаду в одній з військових частин ЗСУ.
  • Цьому передував указ президента Зеленського за 17 серпня про звільнення усіх керівників обласних центрів комплектування.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок