Армія РФ за добу 124 рази обстріляла Херсонщину: загинули троє людей, 15 поранених

Армія РФ за добу 124 рази обстріляла Херсонщину: загинули троє людей, 15 поранених

Козацьке після обстрілів РФ
Херсонщина. Руїни будинку у Козацькому, 31 жовтня 2023 р. Херсонщина. Руїни будинку у Козацькому, 31 жовтня 2023 р. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

Російська армія протягом 13 листопада 124 рази обстріляла Херсонську область. З мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, безпілотників та авіації випустила по її території 618 снарядів, по Херсону — 69.

Про це в Telegram повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Військові РФ обстрілювали житлові квартали населених пунктів області, влучили у медичний та навчальний заклади, адмінбудівлю, торговельний порт та заклад громадського харчування у Херсоні, а також територію та будівлі заводів у Бериславі, йдеться в повідомленні.

Внаслідок російської збройної агресії за добу на Херсонщині загинули троє людей, 15, зокрема дитина, отримали поранення різного ступеня важкості, повідомив Прокудін.

По середмістю Херсона був комбінований обстріл — з артилерії та реактивних систем залпового вогню, повідомив в марафоні "Суспільне. Спротив" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

"Загинув дідусь, який віз свою дочку та онучку на медогляд. На жаль, він згорів у машині, жінка отримала важкі поранення — осколками перебило їй ноги та поранило в плече. Вона у важкому стані. Двомісячна дитинка отримала легші поранення — вона зараз у лікарні, лікарі стежать за станом її здоров'я. З нею все добре, але треба постійно стежити, проводити діагностику, бо дитина дуже маленька", — розповів Толоконніков.

За його словами після 14:00 протягом години армія РФ знову обстрілювала центр Херсона.

"Снаряди влучили в лікарню, освітній заклад, будівлю суду. Все горіло — це черговий терористичний акт", — заявив Толоконніков.

Що відомо про обстріли Херсонщини 13 листопада 2023 року

Протягом доби на Херсонському напрямку армія РФ завдала авіаударів в районах населених пунктів Берислав та Іванівка. Під артобстрілами перебували Берислав, Антонівка, Зеленівка, Велетенське та Херсон.

Військові РФ завдали масованого удару по середмістю Херсона. Загинули дві людини, десятеро — поранені. Є влучання у будинки, медзаклад, горіли автівки.

Російські військові обстріляли дорогу при в’їзді до Зеленівки. Снаряди влучили в легковий автомобіль. Загинув чоловік, який був за кермом. Поранені жінка та немовля.

Армія РФ вкотре вдарила по Бериславу. Поранені двоє людей. Жінку ушпиталили, чоловіку надали медичну допомогу на місці. Внаслідок обстрілу Антонівки — поранений водій "швидкої допомоги".

У Херсонській громаді за добу через атаки російських військових постраждали 15 людей: троє жителів загинули, 12 були поранені, серед них — двомісячна дівчинка.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок