Дніпро: у лікарні імені Руднєва тимчасово призупинили операції

Дніпро: у лікарні імені Руднєва тимчасово призупинили операції

Хурурги
Ілюстративне фото. Фото: КОВА

У міській багатопрофільній клінічній лікарні імені Руднєва в Дніпрі тимчасово призупинили операції. Надають амбулаторну допомогу, послуги з реабілітації.

Про це повідомили в міській раді Дніпра.

Лікарі міської лікарні імені Руднєва поки не оперують, але консультують, надають амбулаторну допомогу та послуги з реабілітації, мовиться в повідомленні.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, з 14 по 28 листопада в закладі частково зупинено дію ліцензій за спеціальностями: дитяча хірургія, дитяча анестезіологія, хірургія, анестезіологія.

«На згаданий період у лікарні призупинені операції, але надається амбулаторна допомога, консультації лікарів та послуги з реабілітації. Пацієнти, у разі необхідності, будуть скеровані до інших медичних закладів міста», – сказав лікар Ігор.

Що відомо про післяопераційні ускладнення у пацієнтів лікарні імені Руднєва

  • У лікарні імені Руднєва в Дніпрі у післяопераційний період в 11 пацієнтів погіршилось самопочуття. За даними прокуратури області, один з пацієнтів, 11-річний хлопчик, помер.
  • За інформацією Міністерства охорони здоров'я, пацієнти ймовірно отримали побічну реакцію на медпрепарати, які застосовувалися під час проведення оперативних втручань. Попередньо, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу.
  • На партію підозрюваних у побічній дії препаратів наклали карантин та вилучили з обігу в медзакладі. Держлікслужба проводить власне розслідування.
  • За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок