Тернопільські волонтери передали допомогу для ЗСУ на мільйон гривень

Тернопільські волонтери передали допомогу для ЗСУ на мільйон гривень

Тернопільські волонтери з громадської організації "Козацько-десантний рій" передали допомогу для ЗСУ на суму близько мільйона гривень. Вони придбали бус для військових. На фронт відправили антидронову рушницю, генератори, продукти та медикаменти.

Про це Суспільному розповів керівник організації Володимир Мосейко.

За бус волонтери заплатили 4,5 тисячі євро. На покупку автомобіля виділили 100 тисяч гривень, зібраних з продажу горнят, які їм передали військові зі Слов’янська. Ці горнята розмальовувала молодь з інвалідністю, а також студенти. Решта грошей — це внески підприємців і донати громадян.

Автомобіль
Бус для ЗСУ. Фото: Суспільне Тернопіль

Також військовим закупили генератори, продукти, медикаменти та антидронову рушницю.

Допомога військовим
Зарядна станція та антидронова рушниця. Фото: Суспільне Тернопіль

"Я б хотів, щоб цей бус возив тільки продукти. Його можна використовувати і для евакуації поранених. Антидронова рушниця дуже потрібна бійцям. Зараз осінь, листя вже опало і видно хлопців. Ця антидронова рушниця допоможе, думаю, не тільки посадити дрони, але і зберегти життя", — говорить Володимир Мосейко.

Волонтер Володмир Мосейко
Володимир Мосейко. Фото: Володимир Мосейко

Волонтер Василь Руденький каже, що такі антидронові рушниці збирають у Тернополі. Це вже дев’ята рушниця, яку виготовили для ЗСУ.

Антидронова рушниця, яку передали волонтери
Антидронова рушниця. Фото: Суспільне Тернопіль

"Замовляємо комплектуючі з-за кордону. Вони приходять до нас в Тернопіль. Є радіотехніки, інженери, які це вміють робити. Хлопці паяють, складають комплектуючі. Виїжджаємо в поле за Тернопіль випробуємо всі діапазони, якщо збиває дрон, то рушниця працює. Ціна такої антидронової рушниці складає близько 100 тисяч гривень".

Волонтер
Василь Руденький. Фото: Суспільне Тернопіль

На передову повезе допомогу волонтер Олександр Пливачук. Чоловік приблизно 140 разів їздив до бійців з початку повномасштабного вторгнення.

"З початку повномасштабного вторгнення кожного тижня їздимо. Бувало таке, що два рейси на тиждень. На початках війни ми їздили в Київ, а зараз їздимо більше в Донецьку та Луганську області. Працюємо в цьому напрямку".

Волонтер
Олександр Пливачук. Фото: Суспільне Тернопіль

Цю партію допомоги доставлять для підрозділів ЗСУ на Куп’янський, Донецький і Луганський напрямки.

Тернопільські волонтери
Волонтери. Фото: Суспільне Тернопіль

На початок