Очолює караул та тренує пса: історія одеського рятувальника з 10-річним досвідом

Очолює караул та тренує пса: історія одеського рятувальника з 10-річним досвідом

Ексклюзивно

Дмитро Ісаченко 10 років працює рятувальником у головному управлінні ДСНС в Одеській області. Виїжджає на пожежі та на ліквідацію наслідків ракетних ударів. За його словами, найважчими є випадки, де є поранені чи загиблі люди. Більше про історію рятувальника дізнавалась кореспондентка Суспільного.

Рятувальник Дмитро Ісаченко працює у ДСНС Одещини десять років. Він розповів, що першою врятованою людиною стала дівчинка, на яку наїхав трамвай:

"Неподалік у нас стався випадок, коли на дівчину наїхав трамвай, у неї були затиснуті дві ноги. Ми приїхали, самі не змогли підняти, викликами допомогу, підняли та передали у карету швидкої. Вона була притомна, але, як потім дізнавались, дві ноги було ампутовано".

Рятувальник Дмитро Ісаченко з Одеси
Дмитро Ісаченко. Фото: Суспільне Одеса

Також він розповів, що з початком повномасштабної війни рятувальники почали виїжджати не лише на пожежі, але й на ліквідацію наслідків ракетних ударів:

"Це морально важко, коли це бачиш. Був випадок, коли ми ліквідували наслідки обстрілу по багатоповерхівці в "Тірасі" і там була родина на третьому поверсі. Ми шукали їх, бачили їхні фото, де щаслива, усміхнена родина, все добре, а тут ми вже шукаємо їх понівечені тіла".

Рятувальник з Одеси Дмитро Ісаченко
Дмитро Ісаченко з колегами. Фото: Суспільне Одеса

"У нас був виклик – маленький хлопчик впав у приміщення, куди можна було потрапити тільки через підвал, або через верх якось. Він туди впав, лежав, до нього спустився батько. Ми швидко відкрили двері, до нього пробралися, закріпили на ношах рятувальних і передали кареті швидкої. Я декілька днів не міг про нього забути, не міг забути його очі і потім пішов до нього до лікарні. Він на той час був ще в реанімації, мене до нього не впустили, але потім зі мною зв’язались його батьки і сказали, що з хлопчиком все добре", — розповів Суспільному Дмитро.

Зараз Дмитро продовжує працювати начальником караулу у пожежно-рятувальній частині №3 в Одесі. Чоловік також тренує службову собаку Мажора, якого врятували колеги під час однієї з пожеж.

Пес Мажор
Рятувальник Дмитро Ісаченко та пес Мажор. Фото: Суспільне Одеса

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок