У Херсоні відкрили освітньо-тренінговий простір "Своє"

У Херсоні відкрили освітньо-тренінговий простір "Своє"

Ексклюзивно

До першої річниці визволення міста від російської окупації у Херсоні відкрили освітньо-тренінговий центр "Своє". Тут проходитимуть різні тренінги, освітні заходи з мінної безпеки, першої домедичної допомоги, психосоціальної підтримки.

Херсон тренінг "Своє"
Херсон. Відвідувачі слухають спікерів на відкритті освітньо-тренінгового простору "Своє", 11 листопада 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

На відкриття центру прийшов Олександр Цехместрук. За його словами, ця подія об’єднала багатьох херсонців.

"Для мене це такий багатопрофільний центр. Тут можна вивчити і про мінну небезпеку та інструктажі першої медичної допомоги. Це взагалі все те, що потрібно зараз в такі воєнні часи. Тим паче в прифронтовому місті", — говорить хлопець.

Херсон освітньо-тренінговий простір "Своє"
Херсон. На відкритті освітньо-тренінгового простору "Своє", 11 листопада 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

Виконавчий директор громадської організації "Ліга соціальних працівників України" Ігор Цуркан говорить, в інших містах подібні центри існують давно. У Херсоні це єдине місце з таким профілем.

"Цей центр в першу чергу буде орієнтований на різноманітні тренінги, освітні заходи: мінна безпека, перша допомога, психосоціальна підтримка. І зрозуміло, ми будемо раді бачити тут всіх херсонців, які тут проживають: родини з дітьми. Тому що будуть заходи, які підв'язані під родини, під сім’ї", — розповів Ігор Цуркан.

Херсон освітньо-тренінговий простір "Своє"
Херсон. Люди в освітньо-тренінговому просторі "Своє", 11 листопада 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

До роботи у центрі за спеціальними програмами залучать фахівців з різних галузей.

"Безпековий фактор дуже важливий. Це ДСНС, поліція, Червоний хрест України. Це психологи, це соціальні працівники. Це ті — хто займається арттерапією в Херсоні", — сказав Цуркан.

Херсонський освітньо – тренінговий центр працюватиме щодня.

У березні у Херсоні відкрили громадський простір для жінок і дівчат "Вільна". Це один із проєктів, спрямованих на створення комфортних умов для жінок.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок