16-річний український скелетоніст Лавренюк здобув "бронзу" у відбіркових стартах на юнацьку Олімпіаду-2024

16-річний український скелетоніст Лавренюк здобув "бронзу" у відбіркових стартах на юнацьку Олімпіаду-2024

16-річний український скелетоніст Лавренюк здобув "бронзу" у відбіркових стартах на юнацьку Олімпіаду-2024
. Ярослав Лавренюк. Фото: Instagram Ярослава Лавренюка

Перший подіум у сезоні.

Скелетоніст Ярослав Лавренюк виграв нагороду на другому етапі OMEGA Youth Series Competition. 16-річний українець здобув "бронзову" медаль на змаганнях в Пхьончхані.

Лавренюк — один з шести представників України на міжнародних змаганнях зі скелетону. У 2021 році юний спортсмен дебютував на Кубку Європи в Ліллехаммері, і з того часу активно змагається на міжнародних турнірах, зокрема дебютував на рівні Інтерконтинентального кубку.

У минулому сезоні Лавренюк здобув перші подіуми у кар'єрі: посів два других місця на турнірі в австрійському Інсбруку, що також входить до серії OMEGA Youth Series Competition, а пізніше став третім на чемпіонаті Азії. Перед цим найкращим результатом українського скелетоніста було четверте місце на молодіжному чемпіонаті світу U20.

Від початку сезону 2023/24 Лавренюк кілька разів зупинявся за крок до подіуму на турнірах OMEGA, зокрема, став п'ятим у Ліллегаммері та четвертим у перший день змагань в Пхьончхані. А у другий день турніру українець зрештою посів призове місце.

Як Лавренюк здобув "бронзу"

  • Після першого спуску Лавренюк йшов на проміжному другому місці з відставанням у 0.08 секунди від лідера Луки Унгуряну з Румунії.
  • Однак у другому проїзді Ярослав показав лише п'ятий час та посів підсумкове третє місце, пропустивши на другу сходинку лідера сезону, Давіса Валдовскіса з Латвії.
  • Ще один український скелетоніст, Владислав Клименко, посів восьме місце і у перший, і у другий день змагань в Південній Кореї.

Результати Ярослава Лавренюка на OMEGA Youth Series Competition в Пхьончхані

  • перший день: 1:49.08 хв (+0.41 від переможця) — четверте місце
  • другий день: 1:46.95 сек (+1.12) — третє місце

Як відбувається відбір на юнацьку Олімпіаду-2024 в скелетоні?

  • OMEGA Youth Series Competition є відбірковим стартом на зимову юнацьку Олімпіаду-2024, що відбудеться з 19 січня до 2 лютого у Канвоні (Південна Корея).
  • Участь на юнацьких Олімпійських іграх у скелетоні візьмуть 40 спортсменів (по 20 у чоловічому та жіночому турнірах).
  • Розподіл ліцензій на юнацькі Ігри відбуватиметься відповідно з рейтингом IBSF та залежатиме від очок, які набиратимуть скелетоністи упродовж сезонів 2022/23 та 2023/24.
  • Для потрапляння у рейтинг скелетоністи мають взяти участь у мінімум восьми кваліфікаційних гонках на трьох різних треках у період з 1 січня до 10 грудня 2023 року. А також здобути рейтингові очки — мінімум у трьох з восьми гонок на двох різних треках.
  • У загальному заліку OMEGA Youth Series Competition в сезоні 2023/24 Лавренюк посідає четверте місце, набравши 150 очок, Клименко — восьмий (96). Попередній сезон Лавренюк закінчив п'ятим (204), Клименко — 16-м (100).
На початок