Завантаженість ліжок у лікарнях Тернополя хворими на COVID-19 становить до 37 відсотків

Завантаженість ліжок у лікарнях Тернополя хворими на COVID-19 становить до 37 відсотків

Завантаженість ліжок у лікарнях Тернополя хворими на COVID-19 становить до 37 відсотків
. Кашуба Тарас, УНІАН

Завантаженість ліжок у лікарнях Тернополя хворими на COVID-19 становить до 37%. Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак.

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебуває 83 хворих на коронавірус. 78 з них – тернополяни. 4 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 11 – на кисневому концентраторі, 3 людей – підключені до апарату ШВЛ. 7 пацієнтів перебувають у лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію.

У Тернопільській міській дитячій лікарні знаходиться 16 хворих (9 дітей і 7 дорослих) з підтвердженим діагнозом COVID-19, включаючи пацієнтів як з міста, так і області. 21 людина у лікарні – з підозрою на коронавірусну інфекцію.

У Тернопільській міській лікарні №3 перебуває 36 хворих на коронавірус. 2 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці через маску, 9 пацієнтів – на кисневому концентраторі, 3 людей у лікарні – з підозрою на коронавірусну інфекцію.

Інтенсивний показник захворюваності сьогодні, 8 вересня, складає 301 випадок на 100 тис. населення. Кількість тестувань, що проводиться - 97,5 при нормі мінімум 24, щодня працівники лабораторного центру здійснюють від 150 до 300 тестів.

Завантаженість ліжок у медичних закладах Тернополя станом на початок вересня хворими на COVID-19 складає до 37%, вікова структура пацієнтів -– від 50 до 65р.

За добу COVID-19 підтвердили в 192 жителів області, це на 32 випадки більше, аніж учора. Померли від ускладнень за останню добу – дві людини. Про це розповів епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

За його словами, найбільше нових випадків інфікування за добу що минула зареєстрували у Тернополі – 54. Решта у 14 районах області.

Зокрема, у Бучацькому районі – 23. Збаразькому – 18. У Бережанському районі 15 осіб. По 13 – у Заліщицькому і Кременецькому районах. У Гусятинському – 11. По 8 осіб захворіли у Теребовлянському і Тернопільському районах. По 6 – у Зборівському і Чортківському. По 5 – у Лановецькому і Підволочиському районах. 4 – у Монастириському. 3 – у Борщівському.

І три випадки інфікування за добу що минула зареєстрували у Борщівському районі.

Вірусологи обстежили 1055 осіб методом ПЛР. Загалом, як розповів епідеміолог, з початку пандемії в області COVID-19 підтвердили в 7 тисяч 565 жителів Тернопільщини, 3 тисячі 545 осіб одужали.

Що відомо

На початок