Матвія Бідного призначено в.о. міністра молоді та спорту України після звільнення Вадима Гутцайта

Матвія Бідного призначено в.о. міністра молоді та спорту України після звільнення Вадима Гутцайта

Матвія Бідного призначено в.о. міністра молоді та спорту України після звільнення Вадима Гутцайта
. Матвій Бідний, фото: Міністерство молоді та спорту України

Посади в міністерстві він обіймає з 2016 року.

Кабінет міністрів України на засіданні 9 листопада затвердив Матвія Бідного на посаді виконувача обов'язків міністра молоді та спорту України. Про це у соцмережах повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Бідного призначили виконувачем обов'язків в один день зі звільненням з посади Вадима Гутцайта, який написав заяву про відставку в середу, 8 листопада. На засіданні Верховної Ради за рішення проголосували 243 депутати.

Після відставки Гутцайта Кабмін зібрався, щоб вирішити, хто виконуватиме обов'язки міністра, поки визначатиметься його наступник. Посаду обійняв Бідний, один з п'яти заступників попереднього міністра.

Заступником міністра Бідний був з липня 2020 року. На посаду він прийшов за чотири місяці після обрання Вадима Гутцайта новим очільником Міністерства молоді та спорту.

Призначення виконувачем обов'язків одного із заступників Гутцайта раніше анонсував керівник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, з кандидатурою нового постійного міністра визначаться найближчим часом.

"У нас немає ще кандидата на посаду міністра [молоді та спорту]. Поки що заступник буде виконувати його обов'язки, але на наступному засіданні ми вже вирішимо питання щодо кандидата", — пояснив депутат.

Матвій Бідний продовжує роботу в Міністерстві молоді та спорту з 2016 року. У 2016-2020 роках обіймав посаду директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, з 2020-го — заступника міністра Вадима Гутцайта.

Від початку року Бідний підписував наказ про заборону збірним України брати участь в одних змаганнях зі спортсменами з Росії або Білорусі. Наприкінці липня текст наказу змінили, дозволивши делегувати збірні на турніри з "нейтральними" росіянами чи білорусами.

Бідний здобував освіту в Національному університеті фізичного виховання та спорту України. У 2016-му став головним спеціалістом відділу пріоритетних неолімпійських видів спорту в департаменті фізичної культури та неолімпійських видів Міністерства молоді та спорту, директором якого був у 2016-2020 роках.

На початок