Южне залишається: на Одещині депутати проситимуть не перейменовувати місто

Южне залишається: на Одещині депутати проситимуть не перейменовувати місто

Доповнено
Южне залишається: на Одещині депутати проситимуть не перейменовувати місто
Засідання сесії Южненської міської ради, 9 листопада. Фото: Суспільне Одеса

У Южному на Одещині депутати міської ради під час сесії вирішили звернутися до Національної комісії зі стандарту держмови з проханням виключити місто з переліку на перейменування.

Про це 9 листопада повідомила кореспондентка Суспільного з засідання сесії.

Голосування щодо рішень про перейменування міста, зокрема у Південне, Порт-Аненталь та Оріяну, депутати не проводили.

Міський голова Южного Володимир Новацький розповів Суспільному, що мало вірить у те, що комісія підтримає виключення зі списку:

“Шансів мало, бо ми вже неодноразово з комісією спілкуватися, вони вже внесли нас у перелік перейменування і не знаю, що треба, щоб таке трапилося, щоб вони могли переглянути це питання і сказати, що місто Южне не підлягає перейменуванню".

Також він заявив, що у разі, якщо комісія не виключить Южне зі списку на перейменування, сесія збереться ще раз, аби обрати нову назву. На переконання Новацького, це буде варіант “Південне”. Він додав, що особисто сам за те, аби місто назву не міняло і лишилося Южним.

Депутат Южненської міської ради Максим Кушнір розповів Суспільному, що жителі міста зверталися з проханням не перейменовувати його, або ж з зауваженням, що такі речі наразі не на часі. Також він зазначив, що у разі, якщо комісія виключення не підтримає, можна буде провести ще одне громадське опитування, де серед варіантів вказати “Южне”.

Раніше у місті проводили громадське голосування щодо того, яку назву обрати. Тоді Южненський міський голова Володимир Новацький повідомив у відеозверненні, що понад 80% жителів міста проголосували за переклад назви міста українською мовою — з Южного на Південне.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок