У Криму заборонили аборти у приватних клініках

У Криму заборонили аборти у приватних клініках

У Криму заборонили аборти у приватних клініках
. Ілюстративне фото: freepik

В окупованому Криму заборонили проводити штучне переривання вагітності у приватних клініках. Тепер аборти робитимуть лише у кримських державних лікарнях.

Про це повідомив "глава" окупаційного МОЗ Криму Костянтин Скорупський, передає пресслужба "відомства".

За його словами, всі приватні клініки окупованого півострова вже повідомили про свою "добровільну" відмову від проведення таких операцій.

"Керівникам було запропоновано зробити свій внесок у поліпшення демографічної ситуації, відмовившись від проведення абортів. Колеги позитивно оцінили цю ініціативу", — зазначив Скорупський.

Він вважає, що це нібито допоможе жінкам ухвалювати "зважене й обдумане рішення щодо збереження або переривання вагітності".

"У всіх жіночих консультаціях Криму пацієнтки, які звернулися до гінеколога з приводу переривання вагітності, направляються на проведення психологічного доабортного консультування. Фахівці допомагають жінці розібратися в собі та мотивах свого рішення, інформують про можливі заходи підтримки з боку держави", — уточнив "міністр".

З вересня 2024 року у Росії препарати, які використовуються для штучного переривання вагітності, внесено до списку ліків, що підлягають предметно-кількісному обліку. Їх видаватимуть лише за рецептами встановленої форми. Ці зміни внесені до наказу МОЗ РФ.

У листопаді 2022 року СБУ повідомила про підозру "главі МОЗ Криму" Костянтину Скорупському, який змінив медичну систему під воєнні потреби окупантів.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок