У Харкові помітили дитину з політичною рекламою Блоку Світличної

У Харкові помітили дитину з політичною рекламою Блоку Світличної

У Харкові помітили дитину з політичною рекламою Блоку Світличної
. Telegram

Дитину з символікою партії "Блок Юлії Світличної "Разом" помітили під час роздачі партійних газет у Харкові.

Світлина з дитиною у партійній символіці з'явилася 7 вересня у соцмережах. Місце роздачі газет — вулиця Валентинівська, біля станції метро "Студентська".

У коментарі Суспільному голова обласного представництва партії "Блок Юлії Світличної "Разом" Олександр Абрамов підтвердив, що ця ситуація мала місце.

"Але треба, щоб усі розуміли, як вона виникла. Друзі нашого майбутнього кандидата на волонтерських засадах, у вихідний день, прийшли її підтримати та допомогти з розповсюдженням вісника. Вони відпочивали, тому взяли з собою дітей. Коли Марія (Марія Зайцева з команди Світличної) відволіклась на спілкування з містянами, друзі її проявили зовсім, відверто кажучи, недоречну ініціативу, і залучили до розповсюдження вісника своїх дітей", — сказав Абрамов.

Експрацівниця Харківської ОДА Марія Зайцева, яка заявила про намір брати участь у місцевих виборах як кандидатка в депутати міськради, пояснила ситуацію у Facebook. За її словами, діти її друзів допомагали з роздачею інформаційного вісника. "Як тільки побачила — одразу відреагувала", — написала Зайцева.

У Харкові під час агітації за "Блок Юлії Світличної" помітили дітей
Фото: Марія Зайцева/Facebook. Марія Зайцева/Facebook

За словами Абрамова, ситуацію щодо неприпустимості участі дітей в агітації обговорили з батьками, інцидент у партії вважають вичерпаним.

Читайте також: В харківських школах роздавали подарунки з символікою блоку Кернеса

Передвиборча агітація офіційно не розпочалася, такий випадок слід вважати політичною рекламою, сказав Суспільному координатор громадської організації "Громадянська мережа "Опора" у Харківській області Микола Зінченко.

"Тобто фактично це є агітація, а юридично це ще політична реклама. І нормами закону Виборчого кодексу це не регулюється в принципі. У цьому кодексі щодо неповнолітніх норм немає. Є лише вказівка, що агітувати мають право лише повнолітні. По суті може бути порушення Трудового кодексу, тобто використання неповнолітніх для роботи, але тут багато нюансів", — сказав Зінченко.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
На початок