Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
"Шахтар" проведе благодійний матч в Токіо проти переможця Кубка японської ліги на підтримку України

"Шахтар" проведе благодійний матч в Токіо проти переможця Кубка японської ліги на підтримку України

"Шахтар" проведе благодійний матч в Токіо проти переможця Кубка японської ліги на підтримку України
. "Шахтар" у матчі 1/8 фіналу Кубка України проти "Вереса". Фото: ФК "Шахтар"

Що відомо про суперника донеччан.

Донецький "Шахтар" проведе благодійний матч проти "Авіспа Фукуока" з Японії. Про це повідомила пресслужба японського клубу.

Благодійний матч відбудеться у ніч проти вівторка, 19 грудня, в Токіо на "Японському національному стадіоні", основній арені Олімпіади-2020. Початок зустрічі – о 01:00 за київським часом.

Зустріч пройде на підтримку України на тлі війни з Росією – усі прибутки від продажу квитків будуть перераховані на відновлення країни від наслідків вторгнення РФ. Окрім цього, на гру будуть запрошені евакуйовані українці, що перебувають в Японії.

Матч у Японії відбудеться після завершення "Шахтарем" першої офіційної частини нинішнього сезону. Їй передуватиме виїзний поєдинок шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Порту".

Другу частину офіційного сезону 2023/24 у чемпіонаті України "гірники" розпочнуть 24 лютого. Тоді "Шахтар" зіграє у межах УПЛ проти "Олександрії".

Що відомо про суперника "Шахтаря" в наступному благодійному матчі

  • "Авіспа Фукуока" – клуб вищого дивізіону чемпіонату Японії з футболу, який у Джей-лізі виступає з 2021 року. Найкращий результат команди – восьме місце у сезоні-2021.
  • Команда нещодавно здобула перемогу в Кубку ліги, у фіналі якої з рахунком 2:1 обіграла "Ураву Ред Даймонд", учасника прийдешнього клубного чемпіонату світу.
  • У чемпіонаті Японії "Авіспа Фукуока" наразі провела 31 матч, в яких набрала 45 очок та посідає восьме місце.

Попередній благодійний матч "Шахтаря" на підтримку України відбувся перед початком нинішнього сезону. На початку серпня донеччани з рахунком 1:5 поступилися "Тоттенгему" в Лондоні.

"Шахтар" у благодійних матчах: що відомо

  • Влітку 2023-го "Шахтар" також провів товариські матчі проти "АЕКа" (Греція), "АЗ Алкмаар", "Аякса" та "Утрехта" (усі – Нідерланди).
  • "Шахтар" почав проводити благодійні матчі на підтримку України у квітні 2022 року.
  • Благодійні матчі на підтримку України також організовує фонд Президента України UNITED24. За його підтримки влітку відбувся матч Game4Ukraine між командами Андрія Шевченка та Олександра Зінченка.
На початок