У Хмельницькому освятили новий дерев'яний храм

У Хмельницькому освятили новий дерев'яний храм

У Хмельницькому освятили новий дерев'яний храм
. Фото: Суспільне Поділля

Новий, дерев'яний, храм Новомучеників українського народу української греко-католицької церкви освятили у Хмельницькому.

Храм розташовується на території військового кладовища по вулиці Кам'янецькій. Служби тут правитиме адміністратор храму отець Микола.

«Саме на цьому місці є пам’ятний знак всіх репресованих, закатованих подолян, і за історичними даними, тут було часткове перепоховання невинно убієнних подолян», - розповідає священник.

За словами отця Миколи, будівництво коштувало понад мільйон гривень. Фото: Суспільне Поділля
За словами отця Миколи, будівництво коштувало понад мільйон гривень. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

Храм споруджували протягом року будівельники з Івано-Франківщини. Матеріал-деревина смереки, оброблена протипожежною речовиною. За словами отця Миколи, будівництво коштувало понад мільйон гривень: «збудували за рік часу на кошти парафіян, парафіян і церковної влади».

Прихожанин Віталій розповідає, що досі відвідував інший храм, віддалений від його домівки, тепер з родиною приходитимуть сюди. Фото: Суспільне Поділля
Прихожанин Віталій розповідає, що досі відвідував інший храм, віддалений від його домівки, тепер з родиною приходитимуть сюди. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

Правили святкову літургію з нагоди освячення храму високопреосвященний архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської митрополії Кир Василій Семенюк, єпископ Кам'янець-Подільської єпархії владика Іван Кулик та священники хмельницьких храмів української греко-католицької церкви.

Освятили храм архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської митрополії Кир Василій Семенюк, єпископ Кам'янець-Подільської єпархії владика Іван Кулик
Освятили храм архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської митрополії Кир Василій Семенюк, єпископ Кам'янець-Подільської єпархії владика Іван Кулик. Фото: Суспільне Поділля

Храм діятиме щодня, — каже єпископ Кам'янець-Подільської єпархії Іван Кулик: «буде щодня літургія, храм буде відчинений, і кожна людина доброї волі зможе прийти і звершити молитву Богові».

Перебувати водночас всередині храму в період карантину під час Богослужіння зможе небагато парафіян, каже отець Микола Шпітальний.

Крім храму Новомучеників українського народу, цього року планують добудувати храм греко-католицької церкви в Красилівському районі-розповів владика Іван Кулик: «ведемо будівництво храму в Антонінах. Це буде мурований храм».

Читайте також

На початок