Тарифи на тепло зміняться, але не для всіх: у мерії Рівного пояснили розрахунки

Тарифи на тепло зміняться, але не для всіх: у мерії Рівного пояснили розрахунки

Тарифи на тепло цього опалювального сезону для жителів Рівненської громади не підійматимуть. Водночас для бізнесу тариф перерахували, він менший приблизно на 37%.

Про це 3 листопада під час пресконференції повідомив профільний заступник міського голови Рівного Артем Ганущак.

Він зазначив, що в Україні, на час воєнного стану, продовжує діяти мораторій на підвищення тарифів на тепло для населення. Натомість для підприємств, які не підпадають під дію мораторію, тарифи на тепло переглянуть. Посадовець додав, що в мерію надійшли заяви від теплопостачальних компаній з новими розрахунками.

Артем Ганущак розповів, що у 2022 році тариф був економічно необґрунтованим, що дозволяло бізнесу звертатися за державною компенсацією про відшкодування різниці в тарифі.

"Для населення вартість теплової послуги залишається на рівні такому, як була минулого року. Платіжка не змінюється. У платіжці буде написано вартість гігакалорій така сама, як минулого року", — сказав посадовець.

Водночас, з його слів, для інших споживачів діють інші правила.

"Тепер для бюджетних, релігійних організацій, інших установ, ФОПів будуть застосовуватися нові економічно обґрунтовані тарифи. Усі сім підприємств відразу подали свої розрахунки. Після опрацювання було прийняте рішення зменшити тарифи Рівнетеплоенерго та Рівнетеплосервісу. Зокрема, зняті витрати Рівнетеплоенерго на понад 40 мільйонів гривень. Тож для всіх категорій споживачів, крім населення, вартість гігакалорії теплової енергії знижена з 8 526,97 до 5 347,07 грн", — зазначив посадовець.

Запропоновані теплопостачальниками тарифи для бізнесу має затвердити міськвиконком.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок