Семеро поранених внаслідок удару РФ по "Новій пошті" під Харковом лишаються в лікарні: яким є їхній стан

Семеро поранених внаслідок удару РФ по "Новій пошті" під Харковом лишаються в лікарні: яким є їхній стан

Ексклюзивно
Семеро поранених внаслідок удару РФ по "Новій пошті" під Харковом лишаються в лікарні: яким є їхній стан
. Фото ілюстративне. Жовтень 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Внаслідок удару по терміналу "Нової пошти" 21 жовтня до лікарні потрапили 16 людей. Сімох з них, стан яких був переважно легким, виписали. Двоє, 25-річний Максим Єфременко та 29-річний Євген Циганко, померли. Семеро поранених лишаються в лікарні.

3 листопада про стан пацієнтів Суспільне Харків розповів в.о. генерального директора лікарні Костянтин Лобойко.

"Наразі один пацієнт перебуває на лікуванні в нейрохірургічному відділенні, потихеньку стабілізується, одужує. Будуть наслідки, без наслідків така травма головного мозку не обходиться. Одна сторона тіла буде працювати гірше за другу — те, що зветься геміпарезомСлабкість правої чи лівої половини тіла", — каже Лобойко.

Костянтин Лобойко
Костянтин Лобойко, в.о. генерального директора лікарні в Харкові, листопад 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Інші поранені лікуються у хірургічному відділенні.

"Шестеро — у хірургічному відділенні, у виїзному стані. Є ті, що у задовільному стані, скоро йтимуть на виписку, є декілька в стані середньої тяжкості. Знаю, в одного пацієнта сьогодні буде повторна операція на черевній порожнині. На жаль, ці травми не лікуються за раз, треба робити одну, другу операції. Увесь цей час він перебував у стані середньої тяжкості. Тривалий час був у відділенні інтенсивної терапії, потім перевели до хірургічного відділення, де прооперують, і знову ж, повернуть до інтенсивної терапії", — розказав Лобойко.

За словами в. о. гендиректора лікарні, працівники мали страхування від "Нової пошти", тому необхідне для їхнього відновлення надає страхова компанія.

"Ми забезпечуємо пацієнтів усім, чим можемо, співпрацюємо зі страховою компанією. Як мені відомо, якщо в нас чогось не вистачає, це надає страхова", — каже Лобойко.

У лікарні розповіли про стан поранених внаслідок удару по терміналу "Нової пошти"
Один з шпиталізованих після удару по терміналу "Нової пошти" під Харковом, жовтень 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Що відомо про російський удар по "Новій пошті" 21 жовтня

Ввечері 21 жовтня російські війська двома ракетами вдарили по терміналу "Нової пошти" у Коротичі. Внаслідок атаки відомо про загибель шістьох працівників та поранення ще 17 станом на вечір 22 жовтня.

Під час удару РФ у терміналі перебували десятки людей, сказав начальник відділу поліції Михайло Цап.

Речник облпрокуратури Дмитро Чубенко сказав, що попередньо РФ завдавала ударів по цивільному підприємству з території Білгородської області.

У "Новій пошті" оголосили траур за загиблими колегами під час удару по терміналу під Харковом. Там кажуть, що у працівників не було шансу встигнути добігти до укриття: "Сирени прозвучали за секунди до".

За даними міського голови Ігоря Терехова, четверо людей звернулися по амбулаторну медичну допомогу. Постраждалі — жителі Харкова, Пісочина, Люботина та Ізюма віком від 19 до 49 років. Експерти ідентифікували тіла шістьох загиблих внаслідок удару РФ.

Станом на 3 листопада, загалом загиблих унаслідок удару — восьмеро.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок