У Житомирі продовжують розгляд справи ексвійськового, який передавав розвіддані "вагнерівцям"

У Житомирі продовжують розгляд справи ексвійськового, який передавав розвіддані "вагнерівцям"

У Житомирі продовжують розгляд справи ексвійськового, який передавав розвіддані "вагнерівцям"
. У Житомирі продовжують розгляд справи ексвійськового, який передавав розвіддані "вагнерівцям". Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

31 жовтня у Житомирі відбулося чергове засідання у справі про обвинувачення 82-річного ексвійськового Юрія Чернишова у державній зраді — чоловіка обвинувачують в тому, що він передавав розвіддані "вагнерівцям".

Про це передають кореспонденти Суспільного із зали засідань суду.

Засідання суду розпочалося о 16.30. На даному засіданні суд вирішив продовжити аналіз доказів стосовно обвинувачення, включаючи переписку Юрія Чернишова з членом ПВК "Вагнер" Шарганом з ніком Перов.

Фрагмент діалогу зачитала суддя Софія Костенко. З осені 2022 року до весни 2023 року в переписці член ПВК "Вагнер" Шарган розпитував Чернишова про присутність військових у місті, просив позначити на карті місця розташування приміщень силових структур і військового полігону, а також зустрітися з людьми, які могли б мати проросійські погляди.

Житомир
Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Житомир
Переписка Чернишова з Перовим. Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Під час розгляду справи були показані відеозаписи оперативного відеоспостереження за Юрієм Чернишовим, зокрема його пересування по Житомиру.

Розгляд справи продовжиться сьомого листопада 2023 року.

Житомир
Підсудний Юрій Чернишов, якого звинувачують у державній зраді. Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Житомир
Володимир Нестерець захисник. Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Житомир
Державний обвинувачувач Ігор Швець. Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Що відомо про справу держзради 82-річного відставного військового з Житомира

Як раніше повідомляло Суспільне, в березні 2023 року контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію, затримавши відставного військового, 81-річного житомирянина, який передавав "вагнерівцям" розвіддані про систему відеоспостереження у Житомирі. 22 березня 2023 року підозрюваний вніс грошову заставу і був звільнений з-під варти. Після цього чоловік намагався перетнути кордон України з Білоруссю. При спробі перетину кордону підозрюваного житомирянина затримали та взяли під варту без права внесення грошової застави.

У липні обвинувальний акт за фактом державної зради полковника у відставці направили до суду.

11 вересня на другому засіданні у розгляді справі по суті обвинуваченому викликали швидку і шпиталізували. Наступне засідання призначили на 25 вересня.

Заплановане на 25 вересня засідання суду перенесли через те, що адвокат підсудного пошкодив ногу та перебував на лікарняному.

11 жовтня на засіданні суд продовжив досліджувати докази обвинувачення, зокрема, переписку із представником Росії. Ексвійськовий пояснив, навіщо збирав фото Путіна та карти з Україною, зображеною у складі РФ.

Житомир
Житомир, 31 жовтня 2023 року. Фото: Леонід Харшан для Суспільне Житомир

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок