Консервація найстарішої мозаїки та утеплення Міського палацу культури: на що витратять 28,2 млн грн з бюджету Чернігова

Консервація найстарішої мозаїки та утеплення Міського палацу культури: на що витратять 28,2 млн грн з бюджету Чернігова

Консервація найстарішої мозаїки та утеплення Міського палацу культури: на що витратять 28,2 млн грн з бюджету Чернігова
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові продовжуватимуть термомодернізацію будівлі Міського палацу культури за 28,2 мільйона гривень, в рамках якої буде відбуватися консервація найстарішої у місті мозаїки, який надали статус пам'ятки місцевого значення.

Цю інформацію Суспільному підтвердив начальник міського управління капітального будівництва Вячеслав Почеп.

У тендері перемогла компанія ТОВ "Фірма «МЖК-Сервіс»", яка проводила роботи у попередніх частинах капітального ремонту будівлі.

Сюжет про вимоги чернігівців зберегти мозаїку за 25 лютого 2020 року:

За словами Почепа, це ті роботи, на які не вистачило коштів у 2021 році, плюс виконання робіт по консервації мозаїки, яка розташована на стіні Міського палацу культури.

"Туди тільки додалося питання мозаїки. За той час поки ми робили термомодернізацію, мозаїку внесли у реєстр пам'яток місцевого значення. Тому з нею треба було щось робити. Ми отримали в обласному департаменті культури їхнє бачення з приводу консервації мозаїки. Це для того, щоб у майбутньому, коли будуть певні технології, її можна було б кудись перенести. Зараз розробили окремий розділ по консервації мозаїки, і ми будемо виконувати ці роботи, які у початковому проєкті були відсутні. Також перерахували все у поточні ціни", — говорить Почеп.
Міський палац культури у Чернігові після завершення всіх робіт з капітального ремонту
Такий вигляд має мати Міський палац культури після завершення всіх робіт, відповідно до проєкту. ФОТО: Суспільне Чернігів

У тендері на ці роботи вказані два звернення до Держаудитслужби, в яких йдеться про те, що це нібито недоцільне використання коштів під час війни. Поки відповідей Держаудитслужби по цих зверненнях немає. Вячеслав Почеп відповів на ці звернення так:

"Держава на сьогодні скрізь ставить у пріоритеті відновлення зруйнованого, будівництво захисних споруд, і термомодернізацію будівель. Нам треба економити кошти на опаленні. Це в пріоритеті, і тому держава каже, що на сьогодні я маю право подавати на область чи ще кудись проєкти по термомодернізації. Тому питання термомодернізації, на мою думку, актуальне як для держави в цілому, так і для міста зокрема".

Нагадаємо, що капітальний ремонт Міського палацу культури триває з 2018 року. У вересні 2021 року поновлювались роботи з термомодернізації будівлі тоді на ці роботи виділяли 12,4 мільйона гривень, за які мали б облаштувати утеплення фасаду площею 1443 м2 і ремонт ґанків.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок