На Прикарпатті вдвічі зросла кількість безробітних

На Прикарпатті вдвічі зросла кількість безробітних

На Прикарпатті вдвічі зросла кількість безробітних
. unsplash.com

Удвічі більше безробітних зареєстрували на Прикарпатті у порівнянні з 2019 роком. Про це повідомили у службі зайнятості області.

Станом на перше серпня 2020-го року в області зареєстрували 16 700 безробітних прикарпатців. Ця кількість є удвічі більшою порівняно з цим же періодом минулого року.

Впродовж останніх семи місяців послугами служби зайнятості області скористалися понад 27 тисяч безробітних жителів Івано-Франківщини.

Більшість безробітних мали професійний досвід. Серед них 19 % людей раніше працювали в оптовій та роздрібній торгівлі. 17 % прикарпатців були спеціалістами у державному управлінні й обороні. Ще 16 % - у переробній промисловості. 8 % безробітних раніше працювали у сфері охорони здоров’я та наданні соціальної допомоги, а 7 % - у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Зараз найбільше зареєстрованих безробітних - серед працівників сфери торгівлі та послуг, обслуговування, кваліфікованих робітників з інструментом, законодавців, держслужбовців.

За інформацією служби зайнятості, станом на перше серпня 2020-го року в середньому на одну вакансію претендувало 16 безробітних. Натомість, у цей же період минулого року – чотири людини. Найбільше претендентів на одне робоче місце було у страховій та фінансовій сфері – 217 людей. За професійними групами, найбільше людей, які хотіли б отримати роботу, - керівники, менеджери та законодавці – 30 осіб.

До слова, станом на перше травня 2020-го року зареєстрували 12 900 безробітних прикарпатців

На початок