"Найгарячіше на напрямках Іванівки та Синьківки". Речник "Сталевого кордону" — про Лимано-Куп'янський напрямок

"Найгарячіше на напрямках Іванівки та Синьківки". Речник "Сталевого кордону" — про Лимано-Куп'янський напрямок

"Найгарячіше на напрямках Іванівки та Синьківки". Речник "Сталевого кордону" — про Лимано-Куп'янський напрямок
. Ілюстративне фото. Фото: facebook.com/15steelborder

Російська армія продовжує штурмувати Лимано-Куп'янський напрямок: протягом 29 жовтня українські сили відбили там 15 атак. За добу росіяни втратили на напрямку близько 170 військових та 19 одиниць техніки, проте продовжують атаки, змінюючи тактику.

Про це в етері "Суспільне. Спротив" розказав речник штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

"Зараз найбільш активна ділянка, найбільш гаряче на напрямку сіл Іванівки, Синьківки, якщо говорити про Куп'янський напрямок, і по Лиманському напрямку — це Новоєгорівка", — сказав Шевцов.

За словами речника, росіяни змінюють тактику з кожною атакою: штурмують з технікою чи лише особовим складом, групами від 10 до 30 людей. Метою штурмів лишається вихід до лівого берега річку Оскіл та меж Луганської області, каже Шевцов.

"Мета у них лишається одна вже протягом довгого часу — це вийти на рубіж лівого берега річки Оскіл, зайняти Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий і взяти під вогневий контроль наші дороги, шляхи доставки нашої техніки, особового складу. По Лиманському напрямку — це вийти по адміністративній межі Луганської області", — говорить Шевцов.

Роботу на напрямку ускладнюють станції радіоелектронної боротьбиРадіоелектронна боротьба — здобуття інформації про розташування радіоелектронних засобів та захист власних, під частоти яких бійці мають переналаштовувати безпілотники, інакше за допомогою станцій росіяни відстежують розташування українських підрозділів та перешкоджають роботі дронів, каже Іван Шевцов.

"При виявленні таких станцій РЕБ, при можливості, ми їх вражаємо. Окупантам приблизно два-три дні потрібно, щоб поновитися, і скільки таких станцій на ділянці точно даних немає", — зазначив речник "Сталевого кордону".

Протягом 29 жовтня на Лимано-Купʼянському напрямку армія РФ втратила:

  • близько 170 осіб особового складу: пораненими та вбитими;
  • 19 одиниць бойової техніки: танки Т-72, БТР-80 і БМП;
  • кілька вантажівок та легкових авто типу "УАЗ".

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок