Через негоду знеструмлено 400 населених пунктів Хмельниччини

Через негоду знеструмлено 400 населених пунктів Хмельниччини

Оновлено
Через негоду знеструмлено 400 населених пунктів Хмельниччини
Внаслідок негоди зірвало дах та пошкодило лінії електропередач на півночі області, 28 жовтня 2023, Хмельниччина. Фото: Хмельницькобленерго

Через сильні пориви вітру до 28-30 м/с на Хмельниччині фіксують обриви ліній електропередач, повалені дерева, пошкодженні дахи. Станом на ранок 28 жовтня в області знеструмлено 400 населених пунктів, з них 180 — знеструмлено частково.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла заступниця директора зі зв'язків з громадськістю АТ "Хмельницькобленерго" Олена Гриневич.

За її словами, найскладніша ситуація на півночі Хмельницької області. Аварійно-відновлювальні бригади почали усувати наслідки стихії з шостої години ранку та працюватимуть до повного відновлення розподілу електричної енергії, сказала Олена Гриневич.

В Хмельницькобленерго закликають: "У разі виявлення обірваного проводу лінії електропередачі телефонуйте за окремо виділеним номером телефону для повідомлень про аварійні ситуації: 067 010 50 62. Разом з тим, про відсутність електричної енергії повідомляйте за допомогою чат-ботів у месенджерах Viber, Telegram".

Актуальні відключення електроенергії можна переглянути тут.

Через негоду зірвало дах в одній із будівель області, 28 жовтня 2023, Хмельниччина
Через негоду зірвало дах в одній із будівель області, 28 жовтня 2023, Хмельниччина. Фото: Хмельницька ОВА

За інформацією першого заступника голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, внаслідок негоди, яка вирувала вночі 28 жовтня на Хмельниччині, знеструмлено 445 населених пунктів ​області.

Станом на 12:00 без світла залишається понад 50 тисяч жителів Хмельниччини у 391 населеному пункті.

В Хмельницькій області продовжується робота з ліквідації наслідків ушкоджень через сильні пориви вітру. Станом на 18:00 у 192 населених пунктах області відновили електропостачання. Без світла залишаються 199 населених пунктів та понад 20 тисяч споживачів, написав Сергій Тюрін.

"На території Шепетівського району вже усунуто завдані негодою пошкодження на 27 будівлях, 1 адмінбудівлі, 23 багатоверхових будинках та освітніх закладах. Аварійно-ремонтні роботи тривають", — йдеться у дописі першого заступника голови ОВА.

Станом на 20:00 енергетики заживили майже 80% знеструмлених осель, сказала Суспільне Хмельницький Олена Гриневич. За її словами, без світла залишається 110 населених пунктів Хмельниччини, з них 33 — знеструмлені частково.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок