Facebook блокуватиме нову політичну рекламу за тиждень до виборів президента США

Facebook блокуватиме нову політичну рекламу за тиждень до виборів президента США

Facebook блокуватиме нову політичну рекламу за тиждень до виборів президента США
.

Соціальна мережа Facebook не розміщуватиме нову політичну рекламу за сім днів до виборів президента США 3 листопада.

"Ми збираємося заблокувати нову політичну рекламу протягом останнього тижня передвиборчої кампанії. Таким чином, за тиждень до виборів ми не будемо приймати нову політичну або тематичну рекламу", — написав засновник і власник Facebook Марк Цукерберг на своїй сторінці.

За його словами, рекламодавці зможуть продовжити показ оголошень, які почали показувати до останнього тижня, але ці оголошення стануть "прозорими", тож будь-хто, зокрема, журналісти, зможуть їх вивчити.

Цукерберг написав, що "стурбований" поділом у країні, який "може призвести до цивільних безладів". Він додав, що Facebook також маркуватиме повідомлення від кандидатів, які намагаються оголосити про перемогу до підрахунку голосів. Facebook також повідомив, що видалить відео, на яких президент США Дональд Трамп закликає виборців Північної Кароліни голосувати двічі, що є незаконним.

"Це відео порушує нашу політику, яка забороняє шахрайство з виборцями, і ми видалимо його, якщо воно не буде передано для виправлення запису", — йдеться в заяві компанії.

Там додали, що будь-які відеозаписи коментарів Трампа без контекстуальної інформації будуть видалені. Раніше соціальні мережі Facebook та Instagram оголосили, що почнуть показувати геолокацію власників найпопулярніших акаунтів, які згадують у своїх дописах вибори.

Що відомо

На початок